15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialBellu, dat la o parte

Bellu, dat la o parte

» Fara mana libera de care avea nevoie pentru a  se ocupa de problemele sportului, Octavian Bellu a ales sa-si inainteze demisia din functia de secretar de stat. In viitor nu este exclus ca fostul antrenor al lotului olimpic de gimnastica al Romaniei sa se ocupe de pregatirea tehnicienilor, unul dintre  capitolele la care sportul romanesc este suferind la majoritatea disciplinelor.

"Am anuntat demult ca voi renunta, daca nu-mi gasesc loc in constructia acestui minister. Nu vreau sa iau bani fara sa ajut sportul. Sunt atatea schimbari in sport. Erau 5 milioane de euro pe care ii lua sportul de la Loterie, dar a venit o ordonanta si gata, banii nu mai vin. Ai facut un bazin de inot si nu este functional, pentru ca nu ai 40 de oameni care sa-l intretina. Unele schimbari au fost facute intempestiv, iar altele pe anumite criterii semnalate de mass-media. Modul in care se face administratia in acest domeniu va avea poate efecte peste 20 de ani", au fost cateva dintre motivele exprimate de Octavian Bellu dupa ce si-a inaintat demisia premierului Emil Boc. Fostul tehnician nu a dorit sa explice mai pe larg ce inseamna afirmatia sa "nu vreau sa iau bani fara sa ajut sportul", dar din surse neoficiale am aflat ca in cele sase luni petrecute la MTS in functia de secretar de stat, Octavian Bellu nu a primit decat trei sarcini de la ministrul Ridzi: sa semneze statele de plata ale rentelor viagere, pe cele ale indemnizatiilor de merit si certificatele de identitate sportiva.

Ori cu cateva saptamani inainte, Octavian Bellu a declarat ca nu va ramane doar ca decor la MTS. In plus, Octavian Bellu a mai explicat ieri ca functia sa de secretar de stat nu-i permitea se ocupe doar de problemele sportului sau sa aiba initiative in aceasta directie. "Putini stiu ca in organigrama MTS eram secretar de stat unu ceea ce nu echivala cu secretar de stat pe probleme de sport. Am discutat si cu doamna ministru si i-am sugerat ca poate ar fi fost mai bine ca din plecare sa fi existat doua structuri bine definite sport si tineret, fiecare cu specialisti ei. Ori in momentul de fata oameni de valoare, cu experienta, din fosta conducere a sportului au plecat in diverse alte locuri, federatii, cluburi, sau afaceri personale. In plus am atras atentia ca in ultima vreme au venit prea multe schimbari administrative in sport in conditii de criza vizibila.

 

Dupa parerea mea, trebuia o alta etapizare a descentralizarii, nu toate modificarile sa survina deodata, chiar daca ne dorim sa ne aliniem politicii europene. Din pacate, de unul singur nu poti face nimic. si mai exista un aspect. Eu am fost obisnuit cu alte criterii de evaluare. Am fost obisnuit ca munca mea sa fie recompensata cu medalii.  Ori in administratia MTS, ca secretar de stat am avut  sentimentul ca nu-mi iese nimic din mana, ca imi pierd vremea de pomana. De aceea este foarte probabil sa ma apuc de un lucru pe care stiu sa-l fac foarte bine care sa-mi ofere si statisfactii imediate. Nu-i exclus sa ma indrept spre zona didactica pentru ca in sportul romanesc este nevoie de antrenori valorosi", a mai spus Octavian Bellu care acum asteapta ca premierul Emil Boc sa-i semneze cererea unilaterala de eliberare din functie.

» "Regret demisia lui Octavian Bellu, deoarece consider ca era nevoie de el la MTS pentru a apara interesele sportului. Ofertele noastre pentru cooptarea lui in miscarea olimpica raman deschise dar deocamdata nu pot sa afirm nimic in aceasta directie", a spus Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă