25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBelgia: Peste 20 muncitori români de pe un şantier, neplătiţi din iulie

Belgia: Peste 20 muncitori români de pe un şantier, neplătiţi din iulie

Douăzeci şi trei de cetăţeni români angajaţi pe un şantier aparţinând statului belgian de către o firmă cu sediul în Anvers nu sunt plătiţi de la începutul lunii iulie, informează rtl.be, citat de Mediafax.

Muncitorii au fost recrutaţi în România de către o firmă locală. Ulterior, aceasta a furnizat mâna de lucru unei întreprinderi, cu sediul în nordul Belgiei, subcontractată de către un consorţiu desemnat pentru a construi o închisoare în Marche.

De la începutul lunii iulie, patronul întreprinderii nu-şi mai plăteşte muncitorii, care, la rândul lor, refuză de acum să continue lucrul. „Dacă apare o problemă la nivelul construcţiei închisorii din Marche, nu Regia de construcţii trebuie să intervină. Consorţiul este cel însărcinat să se ocupe de proiect”, anunţă Johan Vanderborght, purtătorul de cuvânt al Regiei de construcţii.

Administraţia federală a optat pentru construcţia a patru închisori noi în cadrul unui parteneriat public-privat. Conform parteneriatului, construcţia, finanţarea şi administrarea închisorii cad în responsabilitatea partenerului privat.

„Singurul lucru pe care îl putem face este, dacă sunt constatate nereguli, să trimitem inspecţia muncii la faţa locului”, adaugă Johan Vanderborght.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă