9.4 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialBelgia: Peste 20 muncitori români de pe un şantier, neplătiţi din iulie

Belgia: Peste 20 muncitori români de pe un şantier, neplătiţi din iulie

Douăzeci şi trei de cetăţeni români angajaţi pe un şantier aparţinând statului belgian de către o firmă cu sediul în Anvers nu sunt plătiţi de la începutul lunii iulie, informează rtl.be, citat de Mediafax.

Muncitorii au fost recrutaţi în România de către o firmă locală. Ulterior, aceasta a furnizat mâna de lucru unei întreprinderi, cu sediul în nordul Belgiei, subcontractată de către un consorţiu desemnat pentru a construi o închisoare în Marche.

De la începutul lunii iulie, patronul întreprinderii nu-şi mai plăteşte muncitorii, care, la rândul lor, refuză de acum să continue lucrul. “Dacă apare o problemă la nivelul construcţiei închisorii din Marche, nu Regia de construcţii trebuie să intervină. Consorţiul este cel însărcinat să se ocupe de proiect”, anunţă Johan Vanderborght, purtătorul de cuvânt al Regiei de construcţii.

Administraţia federală a optat pentru construcţia a patru închisori noi în cadrul unui parteneriat public-privat. Conform parteneriatului, construcţia, finanţarea şi administrarea închisorii cad în responsabilitatea partenerului privat.

“Singurul lucru pe care îl putem face este, dacă sunt constatate nereguli, să trimitem inspecţia muncii la faţa locului”, adaugă Johan Vanderborght.

Cele mai citite

Consiliul JAI din 3-4 martie nu are pe agendă nici extinderea Schengen nici situația României

Consiliul JAI (Justiție - Afaceri Interne) va avea prima reuniune oficială a anului 2024 în perioada 3 - 4 martie iar pe agenda acestei...

Inna, turneu de mare amploare în America. “Abia aștept să fim pe scenă și să ne bucurăm”

Inna merge în acest an într-un super turneu care va străbate America și Canada, începând din luna aprilie, marcând astfel a patra sa incursiune...

„Mad Max” a câștigat în Bahrain. Debut perfect de sezon pentru Verstappen

Max Verstappen, pilotul olandez al scuderiei Red Bull, a început cu dreptul noul sezon din Campionatul Mondial de Formula 1, după ce s-a impus,...
Ultima oră
Pe aceeași temă