19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBEI crediteaza cu 3 miliarde de euro industria auto europeana

BEI crediteaza cu 3 miliarde de euro industria auto europeana

Banca Europeana pentru Investitii (BEI) a aprobat, joi, credite in valoare totala de trei miliarde euro pentru industria auto europeana, banii urmand sa fie incasati de constructori de autovehicule din Germania, Italia, Franta si Suedia, iar Renault va incasa 400 milioane euro, informeaza Reuters, citat de Mediafax.

Grupurile franceze Renault si PSA Peugeot Citroen vor primi cate 400 milioane euro, suma alocata, de asemenea, pentru Fiat (Italia), BMW si Daimler, proprietarul Mercedes-Benz (Germania).
Constructorii suedezi de camioane Volvo si Scania vor incasa, de asemenea, imprumuturi de cate 400 milioane de euro.
Compania suedeza Volvo, producator de autoturisme detinut de Ford, va primi 200 milioane de euro.

"Consiliul de Administratie al BEI a aprobat astazi credite catre producatorii de automobile si camioane europeni in valoare totala de trei miliarde euro, majoritatea cu scopul de a eficientiza consumul de carburanti si a reduce emisiile de CO2", se arata intr-un comunicat al institutiei de credite pe termen lung a UE.
Banca estimeaza ca va aproba, in lunile aprilie si mai, alte credite pentru industria auto, in valoare totala de 2,8 miliarde euro.

Astfel, fondurile totale alocate de BEI sustinerii sectorului auto, din decembrie pana in prezent, s-ar ridica la 6,3 miliarde euro, potrivit Reuters.
Renault si PSA Peugeot Citroen beneficiaza de un program de sase miliarde euro pentru sustinerea industriei auto, derulat de guvernul francez. Fiecare dintre cele doua grupuri va primi, in cadrul programului, fonduri totale de trei miliarde euro.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă