19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBebelusul abandonat in Austria ar putea ajunge in grija bunicilor

Bebelusul abandonat in Austria ar putea ajunge in grija bunicilor

Bebelusul abandonat de o bistriteanca intr-o maternitate din Viena are toate sansele sa fie reintegrat in familia largita. Micutul, in varsta de opt luni, a fost repatriat in luna martie a acestui an si internat intr-un centru de plasament din Bistrita-Nasaud.
Asistentii sociali din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bistrita-Nasaud au gasit-o in localitatea Silva chiar pe Nicoleta Furcea, mama care si-a abandonat copilul in Viena. "Bebelusul este acum in grija unui asistent maternal, dar facem consiliere cu bunicii pentru ca acestia sa il ia in plasament.
Integrarea in familie este importanta, iar dorinta femeii ca bebelusul ei sa poata fi adoptat de o familie de austrieci nu se poate indeplini pentru ca legislatia internationala impune repatrierea acestuia in tara de origine a parintilor", a declarat Marin Rus, directorul DGASPC, Marin Rus.
In luna septembrie a anului trecut tanara Nicoleta Furcea a dat nastere unui baietel sanatos intr-o maternitate din Viena. Apoi a fugit din spital lasand in urma doar o scrisoare prin care isi moti-veaza gestul. Femeia spunea ca doreste sa ii ofere copilului o viata mai buna si cerea sa fie decazuta din drepturile parintesti, sperand ca micutul sa fie adoptat de o familie de austrieci instariti.
Autoritatile vieneze au anuntat Ministerul Afacerilor Externe roman, iar bebelusul a fost repatriat in luna martie in Bistrita-Nasaud, judetul de origine al mamei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă