Bebeluşii ştiu de unde să se hrănescă. Ei ajung la sânul mamei datorită nasurilor lor care depistează mirosul laptelui, arată un nou studiu din Franţa, potrivit Daily Mail.
Cercetătorii au descoperit de ce nou-născuţilor li se face foame constant. Ei sugerează că glandele mici de pe pieptul mamei, numite areole, produc un lichid care devine irezistibil pentru nou-născuţii pofticioşi.
Studiul dezvăluie că micuţii se hrănesc mai bine şi iau în greutate mult mai repede atunci când laptele mamar provine din sâni cu o mulţime de glande vizibile cu ochiul liber ca mici umflături în jurul mamelonului.
Cercetătorii mai spun că mirosul poate ajuta copiii născuţi prematur să se hrănească mai uşor artificial şi, mai ales, natural de la sânul mamei.
Astfel, numărul glandelor areolare cresc în timpul sarcinii. Oamenii de ştiinţă francezi susţin că astfel de glande aflate pe sfârcuri sunt în număr de 121 în primele trei zile după naştere.
Femeile cu mai mult de nouă glande pe un sân încep să producă lapte mult mai devreme decât cele cu mai puţine glande. În plus, mirosul de lichid produs de glande determină copiii născuţi de trei zile să sugă mai mult.
Unii cercetători din Estonia au declarat anterior că bebeluşii preferă să fie alăptaţi de la un sân nespălat, nu de la unul curat.