13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialBCE şi Banca Populară a Chinei au creat o linie de finanţare...

BCE şi Banca Populară a Chinei au creat o linie de finanţare bilaterală

Banca Centrală Europeană şi Banca Populară a Chinei au înfiinţat o linie bilaterală de swap valutar. BCE va putea accesa, astfel, până la 350 miliarde yuani (42,3 miliarde euro), iar Banca Populară chineză 45 miliarde euro, transmite Mediafax.

Acordul este valabil timp de trei ani şi va fi tratat de BCE ca linie de finanţare pentru acces rapid la lichiditate, potrivit unui comunicat transmis joi de instituţia de supraveghere de la Frankfurt.

“Banca Centrală Europeană şi Banca Populară a Chinei au convenit stabilirea unui aranjament bilateral de swap monetar pentru a cumpăra şi răscumpăra yuani chinezeşti şi euro una de la cealaltă. Acordul de swap, care va fi valid pentru o perioadă de trei ani, va avea un volum maxim de 350 miliarde yuani atunci când BCE va accesa fonduri în monedă chineză, respectiv 45 miliarde euro atunci când vor fi furnizate fonduri Băncii Populare a Chinei”, se arată în comunicatul BCE.

Linia de finanţare a fost creată în contextul creşterii rapide a relaţiilor biletarale comerciale şi investiţionale între zona euro şi China şi va contribui la asigurarea stabilităţii pieţelor financiare, potrivit BCE.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă