20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBC Farul - primele meciuri, în septembrie

BC Farul – primele meciuri, în septembrie

Biroul Federal al Federaţiei Române de Baschet a stabilit programul turului Ligii Naţionale, care va debuta pe 6 octombrie, dar şi detaliile legate de desfăşurarea Cupei României.

 

În ceea ce priveşte campionatul intern, promovată în această vară în Liga Naţională, după doar un an de la revenirea în competiţiile continentale, BC Farul Constanţa va juca în prima rundă contra celor de la CSU Ploieşti, pe propriul teren. Această primă etapă va avea loc pe 6 octombrie.

Cupa României va fi a doua întrecere la care va participa BC Farul. Aici, echipa de pe litoral a fost repartizată în grupa C, alături de BC Timba Timişoara, SCM U Craiova, CSU Atlassib Sibiu.

Meciurile din primul tur vor avea loc pe teren neutru, sub formă de turneu, între 28 şi 30 septembrie. În turul doi vor juca câştigătoarele celor trei grupe, plus echipa de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament. Primele jocuri din noua stagiune a Cupei Românei vor avea loc pe 28 septembrie.

BC Farul a reuşit să promoveze în primul eşalon la doar primul an de la înfiinţare. Constănţenii au câştigat lejer sezonul regulat, au câştigat turneul semifinal, iar în final-four au încheiat pe locul secund, suficient pentru a obţine dreptul de a evolua în prima divizie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă