9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialBazele sportive, lasate de izbeliste

Bazele sportive, lasate de izbeliste

» Dupa Revolutie, bazele sportive au fost trecute in administrarea mai multor institutii.

» In Capitala nu exista o statistica oficiala cu situatia acestora.

» Terenurile libere ar putea fi folosite pentru amenajarea a noi terenuri de sport.

Bazele sportive din Capitala, de care se ocupa statul inainte de 1989, au intrat in administrarea a diferite institutii dupa Revolutie, care s-au ocupat mai mult sau mai putin de buna lor intretinere. Astfel, s-a ajuns ca multe dintre ele sa fie lasate in paragina sau sa ajunga pe mana celor care fac afaceri imobiliare. In prezent, nu exista o statistica oficiala cu numarul de baze sportive si modul in care se prezinta acestea pentru ca nimeni nu a fost interesat sa preia problema. Nu se stie cate au fost retrocedate fostilor proprietari, cate trebuie reabilitate si cate sunt afectate de dezvoltari imobiliare. Asa a fost posibil ca Baza sportiva Tineretului sa fie inchiriata unui investitor privat pe un pret de nimic, dupa care edilii au aprobat un Plan Urbanistic Zonal privind ridicarea unei cladiri de 29 de etaje chiar pe acel teren. O alta baza sportiva afectata de planuri imobiliare este Spartac din zona Parcului IOR, unde se vor construi peste 1.000 de apartamente si 3.000 de locuri de parcare, dupa ce terenul a fost retrocedat fostilor proprietari. Acestea sunt doar doua dintre cazurile de baze afectate de alte interese, mai banoase decat cele sportive.

Noi baze
In al 12-lea ceas, dupa ce au observat situatia dezastruoasa, edilii s-au gandit sa amenajeze noi baze sportive pentru a compensa disparitia celor mai vechi. Deocamdata, intentia s-a concretizat intr-un proiect de hotarare care va fi supus aprobarii viitorului Consiliu General al Municipiului Bucuresti. Conform proiectului, primariile de sector si institutiile publice care au in administrare terenuri ce pot fi amenajate ca baze sportive vor trebui sa le inventarieze si sa transmita situatia municipalitatii. Terenurile respective vor fi inchiriate unor investitori privati, prin licitatie, iar acestia vor fi obligati sa pastreze destinatia de activitati sportive.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă