28.7 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSpecial"Bate din palmele alea, nu sta degeaba!" Scârțâie relația dintre Halep și...

„Bate din palmele alea, nu sta degeaba!” Scârțâie relația dintre Halep și Victor Ioniță?

Simona Halep are un început de an fantastic, însă fiecare victorie a sa a fost foarte muncită, românca declarând, în repetate rânduri, că nu joacă cel mai bun tenis al său. Iar reacția sa din meciul cu Flavia Pennetta lasă loc de interpretări.

Halep, cap de serie numărul 3, a eliminat-o pe Flavia Pennetta (15), cu scorul de 6-3, 7-5 și a obținut o calificare, în premieră, în optimile turneului de la Miami. Cu toate că a fost o victorie bună, setul al doilea i-a adus dificultăți Simonei, care la un moment dat a răbufnit.

Urmărește aici Live Text Miami 2015. Simona Halep – Sloane Stephens: miercuri seara. Șansa unei victorii mari în fața americancei

Simona Halep a spus, cel mai probabil către un membru al stafului său, după ce a acumulat frustări în meciul cu Pennetta: „Bate din palmele alea, nu sta degeaba!” Se întâmpla la începutul setului al doilea, când Pennetta avea 1-0.

Cu toate că nu este clar către cine a fost îndreptată această răbufnire, unul dintre cei vizați ar putea fi chiar antrenorul său, Victor Ioniță. Cei doi au mai fost surprinși discutând în contradictoriu, în timpul meciurilor, în special Simona criticându-și antrenorul. Spre exemplu, în meciul anterior, împotriva Camilei Giorgi, din turul al treilea, Simona i-a cerut lui Ioniță să facă ceva ca ea să ajungă să joace mai bine. „Degeaba ne aplaudăm și ne încurajăm doar pentru câștigarea meciului”, a fost auzită Simona spunându-i lui Ioniță.

Citește și Halep: „Mă aștept la un meci greu cu Stephens. Am încredere în mine, chiar dacă nu am învins-o pe hard”

Simona Halep și Victor Ioniță colaborează de la începutul acestui an, după ce românca a renunțat la serviciile lui Wim Fissette. Alături de belgian obținuse cele mai mari reușite ale carierei, cu excepția Indian Wells, cucerit anul acesta, însă relația dintre Halep și Fissette era una destul de rece. Astfel Ioniță este a devenit al șaselea antrenor al Simonei din ultimii 3 ani.

Victor Ioniță rămâne un bun consilier psihologic în timpul meciurilor, de fiecare dată intervenția sa aducându-i victoria Simonei. Cu toate acestea aproape fiecare meci jucat de Simona în acest an a fost foarte muncit. Spre deosebire de Fissette, sau Hogstedt, Ioniță nu are experiență la nivel de top. Românul a avut cele mai mari succese cu Sorana Cîrstea, între 2010-2014. Nu este o surpriză faptul că o dată cu angajarea lui Ioniță, Halep l-a luat în staful său pe Thomas Hogstedt, la care însă a renunțat la doar câteva săptămâni. Pe de altă parte, Ioniță rămâne un foarte bun partener de antrenamente pentru Simona (sparring-partner), însă acest lucru s-ar putea să nu fie suficient pentru o jucătoare de top.

Citește și Miami 2015: Ultimul hop înaintea meciului Simona Halep – Serena Williams. Cum arată sferturile de finală

În ultimul timp, la Miami și Indian Wells, Simona a colaborat foarte bine cu Darren Cahill, ajuns să îi dea sfaturi Simonei, prin intermediul unui program al Adidas (sponsorul tehnic al româncei) de dezvoltare a jucătorilor. În cazul în care cei doi ar începe un angajament pe termen lung, Cahill ar fi poate cel mai potrivit antrenor pentru Simona, el având atât abilitatea de a se face plăcut de către elevii săi, cât și o experiență incredibilă, cu jucători precum Lleyton Hewitt sau Andre Agassi, ambii foști lideri mondiali.

Turneul de la Miami, acolo unde Simona va juca, miercuri, în sferturi, este al doilea consecutiv, de cateogrie Premier Mandatory, pentru româncă, după cel de la Indian Wells, unde a cucerit titlul.

Citește și Miami 2015. Simona Halep s-a calificat în sferturi, după 6-3, 7-5, cu Pennetta. A spart gheața cu italianca!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă