11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialBashar al-Assad: Rusia a salvat Siria de un scenariu tragic

Bashar al-Assad: Rusia a salvat Siria de un scenariu tragic

Președintele sirian Bashar al-Assad, aflat marți seara într-o vizită la Moscova, i-a mulțumit omologului său rus, Vladimir Putin, pentru ‘ajutorul’ său în conflictul sirian și a declarat că, fără intervenția militară rusă în Siria, terorismul ar fi continuat să câștige teren în regiune, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres. 

În timpul întrevederii, Vladimir Putin a afirmat că Rusia este pregătită să contribuie la găsirea unei soluții politice în Siria și va colabora strâns cu alte state puternice ale lumii care susțin o rezolvare pașnică a conflictului sirian.

Citeşte şi: Bashar al-Assad, vizită neanunţată în Rusia. Despre ce a discutat cu Putin

‘Aș vrea să exprim imensa recunoștință întregii conduceri a Federației Ruse și poporului rus pentru ajutorul pe care îl acordă Siriei. Mulțumim pentru sprijinul față de unitatea și independența Siriei. Pașii politici făcuți de Federația Rusă de la începutul crizei nu au permis ca evenimentele din Siria să urmeze un scenariu tragic’, a spus Al-Assad, potrivit transcriptului întâlnirii sale cu președintele rus.

Șeful statului rus a afirmat, la rândul său, că evoluțiile pozitive de pe frontul din Siria vor oferi baza pentru o soluție politică durabilă, cu implicarea tuturor forțelor politice și grupurilor etnice și religioase.

‘Suntem gata să ne aducem contribuția nu numai la desfășurarea acțiunilor militare în combaterea terorismului, dar și în timpul procesului politic. Acest lucru, desigur, se va întâmpla în strânsă legătură cu alte puteri mondiale și cu țări din regiune care sunt interesate de o soluționare pașnică a conflictului’, a afirmat Vladimir Putin, conform transcriptului întâlnirii cu liderul sirian.

Moscova susține că operațiunile sale în Siria vizează grupările teroriste, în special gruparea Statul Islamic. Însă SUA, care conduc coaliția internațională ce efectuează de un an lovituri aeriene împotriva grupării jihadiste din Siria, acuză Rusia că intevenția sa are de fapt ca scop salvarea regimului de la Damasc, condus de aliatul său, președintele Bashar al-Assad.

Cele mai citite

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 21 aprilie 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 21 aprilie 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 21 aprilie...

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

CNPP: 423.532 beneficiari de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, în martie 2024

Un număr de 423.532 de persoane beneficiau, în luna martie 2024, de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, conform datelor centralizate de Casa...
Ultima oră
Pe aceeași temă