25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBasescu: "Votul favorabil a 4 milioane de romani nu poate fi ignorat"

Basescu: „Votul favorabil a 4 milioane de romani nu poate fi ignorat”

Consultarile Presedintelui Basescu cu partidele politice, pe tema rezultatului votului de duminica, au inceput, la palatul Cotroceni, cu delegatia Partidului Democrat. Seful Statului i-a felicitat pe reprezentantii PD (Emil Boc, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Cristian Radulescu, Nicolae Iotcu si Elena Udrea) pentru scorul de la europarlamentare. Basescu a spus ca in cadrul acestor consultari este esentiala analizarea modului in care clasa politica trateaza cele patru milioane de voturi date duminica pentru votul uninominal.
Emil Boc a spus ca PD isi va mentine pozitia exprimata inainte de referendum, si anume ca daca vointa romanilor va fi in favoarea votului uninominal, atunci PD va initia un proiect de lege pentru introducerea acestuia.
La inceputul consultarii cu delegatia Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Traian Basescu a declarat ca votul favorabil, la referendum, a patru milioane de romani, nu poate fi ignorat. Seful Statului a remarcat cu acest prilej ca majoritatea votantilor UDMR s-au pronuntat la referendum pentru introducerea votului uninominal majoritar.
Delegatia UDMR era formata din Arpad Marton si Hunor Kelemen
(deputati) si senatorul Attila Verestoy. La intrarea in sala a acestuia din urma, dl Basescu l-a intrebat: "Ati scapat?"
Dupa delegatia UDMR, la Cotroceni erau programati reprezentantii minoritatilor nationale altele decat cea maghiara si, in final, cei ai PLD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă