25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBasescu: Voi desemna un premier in spatele caruia sa nu se poata...

Basescu: Voi desemna un premier in spatele caruia sa nu se poata intampla ce vor Iliescu, Hrebenciuc

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la Alexandria, la un miting electoral, ca va desemna un premier responsabil, in spatele caruia sa nu se poata intampla ce isi doresc Iliescu, Hrebenciuc, Voiculescu si Vantu, mentionand ca acestia au interese legate de privatizari, potrivit Mediafax.

"Nu vor avea un guvern pe care sa-l manevreze Iliescu, Hrebenciuc, Voiculescu si Vantu in interesul privatizarilor pe care le doresc. Va asigur ca voi desemna un premier responsabil, in spatele caruia sa nu se poata intampla ce isi doresc cei pe care i-am mentionat inainte", a spus Basescu.

El a spus ca nu ii vine sa multumeasca Parlamentului pentru "cadoul" facut miercuri.

"Parca imi vine sa nu multumesc Parlamentului pentru cadoul pe care mi l-a facut astazi, trantind al doilea guvern al Romaniei. Va asigur ca voi desemna un prim-ministru care sa faca ca Guvernul sa lucreze pentru romani, nu pentru proprietarii de telefoane sau pentru oamenii care in viata de zi cu zi manipuleaza presedintii de partide", a mai spus Traian Basescu.

El a tinut sa-i atentioneze pe cei aproximativ cinci mii de participanti, de la mitingul de la Alexandria, ca incepan cu aceasta dupa-amiaza "se va pravali potopul de injurii si atacuri pe televiziunile lui Voiculescu si ale lui Vantu".

Eu am si ficatul, si mintea, si inima sanatoase si nu voi ceda presiunilor. Iar cu nervii stau mult mai bine decat ei. Romania are nevoie de un guvern care sa nu serveasca oligarhii si mogulii", a adaugat presedintele Basescu.

Cabinetul propus de Lucian Croitoru a fost respins, miercuri, de Parlament.

Guvernul Croitoru a primit 189 de voturi "pentru", 250 de voturi "impotriva", iar un vot a fost anulat. Pentru a fi investit, Cabinetul ar fi trebuit sa primeasca 236 de voturi favorabile.

PSD si PNL au anuntat ca ii cer din nou lui Basescu desemnarea lui Klaus Iohannis ca premier.

Secretarul general al PDL, ministrul interimar de Interne Vasile Blaga, ar putea fi viitorul premier desemnat pe care seful statului, in urma respingerii de catre Parlament a Cabinetului Croitoru, au declarat, miercuri, pentru Mediafax, surse din PDL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă