19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBasescu: sondajele sunt manipulate de dispozitiile lui Hrebenciuc

Basescu: sondajele sunt manipulate de dispozitiile lui Hrebenciuc

Traian Basescu a acuzat, la RRA, ca sondajele de opinie care l-au dat pe locul al doilea, ale INSOMAR si CCSB, sunt, in opinia sa, manipulate politic de dispozitiile lui Viorel Hrebenciuc, in vreme ce sondajul CSOP este neatins de dispozitii politice, transmite NewsIn.

Argumentul lui Traian Basescu privind veridicitatea exit-poll-ului CSOP, care l-a dat la egalitate cu Mircea Geoana la ora 19.00, este ca liderul PSD a avut un trend descrescator incepand cu ora 15.00. "Exit-poll-urile sunt pentru ora 19:00. Eu stiu in momentul de fata – de fapt, cand am facut declaratia stiam – exact nivelul de manipulare al exit-poll-ului de la INSOMAR si de la CCSB si stiam si faptul ca exit-poll-ul CSOP este neatins de dispozitii politice. De altfel, va pot spune ca insusi domnul Hrebenciuc a dat dispozitii si la INSOMAR si la CCSB sa se adauge o jumatate de procent sau mai mult. Eu am mai avut experienta asta si in 2004, daca va aduceti aminte; o casa de sondaje a dat 50-50%, iar alta casa de sondaje l-a dat castigator pe Adrian Nastase. Si totusi, la ora terminarii alegerilor, am spus: "am castigat"", a spus Traian Basescu la postul public de radio.

El a aratat ca este foarte important daca va continua trendul care s-a instalat de la ora 15:00. "La ora 15:00, Mircea Geoana avea un avans de sase procente, care s-a redus pana la zero la ora 19:00. Este foarte important ce se intampla in intervalul 19:00-21:00, este foarte importanta numaratoarea paralela, sunt foarte importante voturile care vin din strainatate, pe care in momentul de fata nu le poate evalua nimeni", a spus Basescu.

Candidatul PDL a mai spus ca desemnarea castigatorului la alegerile prezidentiale este similara cu cea din 2004. "Cred ca va fi la fel ca si la competitia pe care am avut-o cu Adrian Nastase, pentru ca situatia este identica: egalitate la ora 19:00 si pe urma, ce s-a mai intamplat intre 19:00 si 21:00, plus voturile din strainatate".

De asemenea, intr-o interventie la postul de televiziune B1 TV, Traian Basescu a spus ca Mircea Geoana avea un avans de sase procente in sondaje la ora 15,00, cand "i s-a terminat electoratul". Basescu a mai spus ca, in opinia sa, "Mircea Geoana nu are cum sa castige". "Va fi un rezultat de cel putin 50,5% pentru mine la 49,5% pentru Mircea Geoana. Cu diaspora, 51%" pentru actualul presedinte, a mai spus Basescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă