10.5 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialBasescu nu vrea ca "in Spania sa apara acelasi fenomen ca in...

Basescu nu vrea ca “in Spania sa apara acelasi fenomen ca in Italia”

Presedintele Traian Basescu a afirmat, miercuri seara, in Spania, ca dincolo de lucrurile foarte bune care exista in procesul adaptarii romanilor la viata comunitatilor din Spania, "ingrijorarea este ca nu cumva la un moment dat in Spania sa apara acelasi fenomen ca in Italia".

Basescu a declarat ca nu trebuie ca guvernele de la Madrid si Bucuresti, sau administratiile locale din Spania, sa se afle surprinse in fata unui fenomen neplacut.
'Un obiectiv al vizitei mele in Spania a fost sa discutam aceste probleme si sa gasim solutii la nivelul guvernelor, al administratiilor locale pentru ca eventuale fenomene negative sa fie prevenite prin actiunea locala si la nivel central', a spus Basescu.

 

El a dat asigurari ca autoritatile romane vor lucra astfel incat, in continuare, atmosfera dintre romanii care se afla in Spania si spanioli sa ramana 'buna si foarte buna'. Nu vrem sa se ajunga la situatia ca statul spaniol sa ia masuri pentru a-si proteja proprii cetateni', a spus Basescu.

De asemenea, Basescu a declarat, miercuri, ca in discutiile cu autoritatile spaniole s-a stabilit un mecanism prin care romanii care nu-si gasesc locuri de munca in Spania sa revina in Romania si cu ajutorul firmelor spaniole care castiga licitatii publice in tara noastra.

 

Presedintele a mai spus ca Romania se afla in punctul de a nu-si mai putea sustine propria dezvoltare din cauza lipsei de forta de munca. "Romania a intrat in al noualea an de crestere economica consecutiva si odata cu intrarea banilor de la UE, practic, piata fortei de munca nu mai poate garanta executarea proiectelor", a spus Basescu.

Basescu s-a intalnit, marti seara, cu premierul spaniol Luis Zapatero, cu care a discutat despre problema moratoriului impus de Spania fortei de munca din Romania, precum si despre modalitatile de repatriere, prin mecanisme acceptate de ambele parti, a excedentului fortei de munca romaneasca de pe piata interna a Spaniei.

Cele mai citite

Ratingul României, confirmat la BBB minus

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută a României la "BBB minus" cu perspectivă stabilă."Ratingul...

Ratingul României, confirmat la BBB minus

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută a României la "BBB minus" cu perspectivă stabilă."Ratingul...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...
Ultima oră
Pe aceeași temă