25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBasescu nu va mai sustine bancile pana cand nu vor cobori "batjocura...

Basescu nu va mai sustine bancile pana cand nu vor cobori „batjocura din zona dobanzilor”

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, in Balta Mare a Brailei, ca bancile nu vor mai avea un sustinator in persoana sa pana cand acestea nu vor relua creditarea si nu vor cobori "batjocura din zona dobanzilor", anunta Mediafax.

Basescu le-a spus celor prezenti la manifestarile prilejuite de "Ziua Campului" ca s-a intalnit, recent, cu reprezentantii institutiilor bancare.

El a adaugat ca nu va mai sustine bancile pana cand acestea nu vor relua creditarea si nu vor coboari "batjocura din zona dobanzilor".

"In mine nu mai au un sustinator pana nu incep sa se miste, nu reiau creditarea si nu coboara batjocura din zona dobanzilor", a spus seful statului.

Presedintele s-a intalnit, miercuri, cu reprezentantii BNR si ai celor mai importante banci. Intrevederea a durat o ora si 15 minute.

Ulterior, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, presedintele arata ca, la intalnirea cu reprezentantii mediului bancar, a transmis ca Guvernul si-a indeplinit obligatiile si ca e timpul ca si bancherii sa raspunda pozitiv, precizand ca intrevederea nu viza decizii, pentru ca nu cu el iau bancile decizii.

Basescu declara, miercuri seara, la TVR1, referindu-se la intalnirea cu reprezentantii mediului bancar, ca reactia bancilor nu este multumitoare si o considera incorecta, mentionand ca asteapta din partea acestora "dinamism si curaj" si ca le reproseaza in primul rand dobanzile mari. Pe de alta parte, presedintele afirma ca bancile-mama au avut un comportament "foarte corect" fata de sistemul bancar romanesc, mentinand liniile de credit.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă