23 C
București
miercuri, 10 aprilie 2024
AcasăSpecialBăsescu: Fratele meu nu a luat bani

Băsescu: Fratele meu nu a luat bani

Președintele Traian Băsescu a declarat, răspunzând unei întrebări de la ultima sa conferință de presă în această calitate, că fratele său, Mircea Băsescu, nu a luat bani și a fost o înscenare.

Citește și: LIVE TEXT. Traian Băsescu la ultima conferinţă de presă ca preşedinte: "Am satisfacţia ca, după 10 ani de mandat, să aud pesediştii bătrâni vorbind de stat de drept". Despre numirea Alinei Bica la DIICOT: "există o lungă listă de oameni cu care am dat-o în bară!"

”Fratele meu nu a luat bani si, impreuna, dvs, Abraham si Bercea ati facut o inscenare. Era vorba de bani pe care i-a primit si ii dadea familiei Bercea. Imi permit sa spun acest lucru acum cand mai am cateva ore pana termina mandatul. V-am spus ca voi vorbi cand imi termin mandatul. Am dat un raspuns de inscenare pe care ati facut-o cu dl Abraham la ordinul sefului dvs.”, a fost răspunsul șefului statului la întrebarea pusă de o jurnalistă de la Antena 3, despre familia sa.

Mircea Băsescu este acuzat că, prin intermediul lui Marian Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

 

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză. Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpăţână şi suma de 350.000 de euro, în acelaşi scop.

Anchetatorii susţin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpăţână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro.

Marian Căpăţână este acuzat că şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiţi de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.

În 26 noiembrie, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

 

Cele mai citite

Un șofer în vârstă de 21 de ani a fost prins cu 201 km/h pe DN2 (E85)

Miercuri, Inspectoratul de Poliție Județean Buzău a informat că un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Vaslui, a fost prins conducând cu...

Republica Moldova participă la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări, alături de România

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, va participa în ziua de 11 aprilie 2024 la Summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări, care se desfășoară în orașul...

Ninge pe Transalpina. Drumarii intervin cu mai multe utilaje

Drumarii intervin pe DN 67C Transalpina pentru a deszăpezi porţiunea dintre Rânca şi Obârşia Lotrului, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri Craiova. Drumarii intervin...
Ultima oră
Pe aceeași temă