37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialBăsescu, despre comisia privind tricoul cu PMP: O glumă voiculesciană pe care...

Băsescu, despre comisia privind tricoul cu PMP: O glumă voiculesciană pe care probabil o va prelua Ponta

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, referitor la o posibilă petiţie de suspendare care va fi trimisă Curţii Constituţionale şi o anchetă parlamentară, din cauză că a purtat tricoul cu sigla PMP, că este o "glumă voiculesciană", pe care probabil o va prelua premierul, informează Mediafax.

"Sper ca Parlamentul să îmi spună şi cum să mă îmbrac când sunt în zi de sărbătoare, şi, dacă îmi spune cum să mă îmbrac, vedem noi ce facem. Dar viitorul preşedinte va avea viaţă grea, dacă trebuie să îi dea Parlamentul ţinuta, când în trening, când în tricou, cu floricele, fără măr, cu măr, fără măr, cu PMP”, a spus Băsescu, despre posibila sesizare a Curţii Constituţionale, privind încălcarea Constituţiei de către preşedinte, prin purtarea tricoului cu sigla PMP.

Citește și: Băsescu: Voi fi consultant al PMP și-l voi ridica la 30%

Despre posibilitatea constituirii unei comisii de anchetă în Parlament, preşedintele a spus: "Şi Corpul de Control, să îl trimită premierul pe plajă, la Neptun, să vadă cm m-am îmbrăcat eu pe plajă, la Neptun, cu tricou cu PMP".

"Cred că este o glumă voiculesciană, pe care probabil o va prelua primul-ministru Ponta. Ştiu eu dacă o va prelua şi Crin Antonescu, vedem, dar sunt de-ale Vociulescu, un turnător condamnat la cinci ani, încă nu definitiv şi nu ştiu dacă va fi definitiv, dar în acest moment avem o certitudine, în primă instanţă a fost condamnat la cinci ani, turnătorul Voiculescu", a spus, la B1, preşedintele Băsescu.

El a criticat şi faptul că "românii au fost atraşi într-o capcană de către premier", şi a arătat că toate temele europene au fost ascunse de "o furibundă campanie prezidenţială".

"Nu e permis, prim-ministrul Guvernului României s-a lansat în campanie prezidenţială, iar românii vor fi păcăliţi în 25 mai", a mai declarat Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu este recidivist la încălcarea Constituţiei şi această încălcare este evidentă, dar judecătorii CC trebuie să decidă, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta, adăugând, la remarca că judecătorii CC trebuie sesizaţi de cineva, că "probabil o vom face şi de data asta".

Ponta a afirmat, la România TV, că Băsescu a încălcat din nou Constituţia după ce au fost prezentate imagini în care şeful statului îşi exprimă susţinerea, de la Palatul Cotroceni, pentru Partidul Mişcarea Populară.

El a apreciat astfel că şeful statului este recidivist în încălcarea Constituţiei şi că această încălcare este evidentă, dar că judecătorii Curţii Constituţionale (CC) sunt cei care trebuie să decidă în acest sens.

La remarca că judecătorii CC trebuie sesizaţi de cineva pentru a se pronunţa dacă prevederile Constituţiei au fost sau nu încălcare, Ponta a arătat că au mai fost făcute astfel de sesizări, adăugând: "Probabil că o vom face şi de data asta".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă