25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBasescu: Avem cea mai slaba agricultura din Uniunea Europeana (VIDEO)

Basescu: Avem cea mai slaba agricultura din Uniunea Europeana (VIDEO)

Presedintele Traian Basescu a declarat astazi, in Insula Mare a Brailei, ca in Romania "pamantul este lucrat prost", informeaza Realitatea TV.

"Avem cea mai slaba productie agricola din Uniunea Europeana, pentru ca pamantul este prost lucrat in toata tara", a spus seful statului, dupa ce a vazut din elicopter zonele necultivate ale Romaniei.

Presedintele Asociatiilor Profesionale din Agricultura, Adrian Radulescu, i-a cerut cu aceasta ocazie presedintelui Basescu sa pledeze pentru ca in cadrul Comisiei Europene Romania sa obtina comisarul pentru Agricultura. Mai mult, Adrian Radulescu i-a solicitat lui Basescu sa sprijine capitalizarea CEC pentru ca agricultorii care obtin cofinantare europeana sa isi poata derula proiectele. El a aratat ca, in acest moment, sunt 1.500 de proiecte pe agricultura care au obtinut finantare europeana, dar au nevoie de cofinantare din partea bancilor.

Seful statului s-a deplasat astazi la Ferma Lunca-Gemenele din Insula Mare a Brailei, unde se sarbatoreste Ziua Campului. Traian Basescu a fost invitat la evenimnet chiar de arendasul Insulei Mari a Brailei, Culita Tarata, deputat PSD.

La eveniment este asteptat si Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu.

In 2001, in timpul guvernarii social-democratilor, deputatul Culita Tarata a concesionat cele 57.000 de hectare de teren agricol pe o perioada de 49 de ani.

Insula Mare a Brailei reprezinta 12,5% din terenurile detinute de Administartia Domeniului Statului si ramane cel mai mare teren arabil arendat vreodata, pe o perioada atat de lunga, unei singure firme.

In zona sunt mai multe ferme si terenuri cultivate cu lucerna, porumb, grau, soia, orz, rapita, ovaz dar si culturi de mica intindere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă