11.2 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialBasescu a constatat ca romanii si maghiarii din Covasna si Harghita se...

Basescu a constatat ca romanii si maghiarii din Covasna si Harghita se inteleg bine

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Miercurea Ciuc, ca, de cand se afla in Covasna si Harghita, a constatat ca romanii si maghiarii din cele doua judete se inteleg bine si singura nemultumire pe care o are este legata de saracia din aceasta zona, transmite Rompres.
Dupa ce a vizitat Lacul Sfanta Ana, seful statului a mers la Miercurea Ciuc si s-a plimbat in centrul orasului unde se desfasoara o importanta competitie ciclista. Traian Basescu a declarat presei ca a constatat ca romanii si maghiarii din Harghita si Covasna se inteleg bine si ca patronii romani angajeaza muncitori maghiari la fel cum patronii maghiari angajeaza muncitori romani.
Intrebat despre faptul ca minoritarii maghiari nu cunosc suficient de bine limba romana, seful statului a apreciat ca politicienii care nu fac totul pentru ca etnicii maghiari sa cunoasca limba oficiala le limiteaza acestora dreptul de a trai si a munci oriunde in aceasta tara.
Presedintele s-a aratat impresionat de harnicia oamenilor din aceasta zona, de faptul ca nu a vazut nici o bucata de pamant nelucrata si a afirmat ca 'nu a auzit pe nimeni plangandu-se de bani, ci de faptul ca nu sunt suficiente locuri de munca'.
'In afara de saracia pe care oamenii o inghit in tacere fara sa se planga, nu am nici o nemultumire legata de aceasta zona', a declarat Traian Basescu.

Cele mai citite

Şase din zece români renunţă să cumpere produse eco din cauza preţurilor mari (studiu)

Şase din zece români (58%) renunţă la produsele sustenabile din cauza costului mai ridicat al acestora, în timp ce 38% dintre cumpărători sunt atenţi...

Ghiță Ciobanu speră la un ajutor pentru lână de 2 euro pe cap de oaie

Crescătorii de ovine tot mai speră să primească subvenția pentru lână, promisă aproape în fiecare an de oficialii de la Agricultură, dar care...

Românii, tot mai împovărați din cauza ratelor. Ce spune BNR

Creditele bancare sunt tot mai scumpe și tot mai puțini români își permit să ia noi credite. Sunt mulți români care au deja contractate...
Ultima oră
Pe aceeași temă