16.7 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSpecialBartolomeu Anania ataca televiziunea

Bartolomeu Anania ataca televiziunea

Mitropolitul ortodox al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, Bartolomeu Anania, a criticat din nou proiectul minier de la Rosia Montana.

Bartolomeu Anania le-a cerut tuturor politicienilor care au participat la liturghia oficiata la Manastirea Nicula sa opreasca acest proiect.
Inaltul ierarh a spus ca Dumnezeu le-a dat oamenilor un pamant perfect, insa acesta este distrus prin poluare. Mitropolitul Bartolomeu Anania a spus ca nu intelege de ce Muntii Apuseni trebuie distrusi de un proiect minier. El a afirmat ca la Rosia Montana ar exista un munte de aur si de argint care ar trebui pastrat pentru generatiile viitoare. Mitropolitul ortodox a dat exemplul Statelor Unite ale Americii, care au descoperit rezerve de petrol in Alaska, dar pe care prefera sa le pastreze pentru vremuri grele. Ierarhul ortodox a adaugat ca nu intelege de ce statul roman ar accepta proiectul propus de compania cu capital canadian Rosia Montana Gold Corporation din moment ce aceasta afacere ar aduce un profit scazut Romaniei. Declaratiile au fost facute in fata zecilor de mii de pelerini stransi la Nicula.
Primii pelerini au sosit inca de acum trei zile. Oamenii s-au cazat acasa pe la sateni ori au petrecut noaptea in corturi sau sub cerul liber. De dimineata, la manastire, liturghia a fost oficiata de mitropolitul ortodox al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, Bartolomeu Anania. La biserica parohiala din sat, liturghia a fost oficiata de episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin.

TELEVIZIUNEA
» Unealta satanei

Mitropolitul Bartolomeu Anania a criticat si televiziunea. El s-a referit la emisiunile care ar perverti constiinta telespectatorilor. Ierarhul ortodox a spus ca astazi televiziunea debordeaza de pornografie si sexualitate si ca informatia nu mai este oferita ca atare, iar realizatorii emisiunilor ar incerca sa ii manipuleze pe cei care le urmaresc.

Cele mai citite

Cash-ul, haina care ține de cald tranzacțiilor

Sunt provocări care au un impact semnificativ asupra pieței imobiliare, dar și asupra economiei, în general. Nu trebuie să fii expert în finanțe, ca...

Reacția ministrului Energiei, după ce Greenpeace a atacat în instanța de judecată proiectul „Neptun Deep“

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a reacționat după ce organizația Greenpeace a atacat în instanța de judecată avizele emise de către Ministerul Culturii pentru realizarea...

Horoscop 23 octombrie 2024. Peștii au nevoie de ajutor

Horoscop 23 octombrie 2024. Află ce ți-au rezervat astrele pentru mijlocul săptămânii și cum poți gestiona situațiile dificile. Horoscop 23 octombrie 2024 Horoscop 23 octombrie 2024....
Ultima oră
Pe aceeași temă