16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBarierele din Mamaia, desfiinţate

Barierele din Mamaia, desfiinţate

Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre vizând suspendarea taxei de intrare în staţiunea Mamaia a autoturismelor înmatriculate în alt judeţ decât Constanţa.

Celebra taxă de barieră, motiv de dispută chiar în instanţă între municipalitate şi un fost prefect, a dispărut cel puţin pentru acest an şi următorul. Conform declaraţiei primarului Constanţei, Radu Mazăre, măsura a fost luată ca urmare a reducerilor de personal din primărie şi pentru că administraţia locală nu-şi mai poate permite să o colecteze.

„Având în vedere că nu mai putem colecta această taxă cu angajaţii primăriei, pentru că am fost obligaţi să-i dăm afară datorită restructurărilor promovate de domnul Boc, nu puteam să colectăm această taxă decât cu o firmă din exterior. Or, având în vedere că nu am mai majorat această taxă de patru ani şi nici nu aveam de gând să o majorăm, costurile colectării acestei taxe erau de aproximativ trei sferturi din valoarea ei. Ca atare, nu se mai justifica: fie creşteam preţul, fie o scoteam de tot, şi am apreciat că, în condiţiile în care oricum Boc ia pielea de pe tot, în condiţiile în care oricum turismul merge prost, este mai bine s-o scoatem până când şi-o mai reveni ţărişoara asta”, a explicat cauzele care au dus la eliminarea taxei de acces în Mamaia edilul-şef al Constanţei. Mazăre susţine că pentru bugetul local suspendarea taxei de barieră înseamnă o pierdere de aproximativ 400.000 de lei, în condiţiile în care taxa ar fi fost colectată de o societate comercială din afara primăriei, şi de 800.000- 900.000 de lei, dacă taxa ar fi fost colectată cu angajaţii primăriei. Totodată, edilul-şef al Constanţei a precizat că banii proveniţi din taxa de acces în staţiunea Mamaia erau folosiţi exclusiv pentru Mamaia.

„Banii pe care-i luam din taxă îi foloseam în tot ceea ce face primăria în staţiunea Mamaia, însă în special în evenimente: în cursele de Formula 1 de bărci, în spectacolele pe care le dădeam gratuit pentru turişti, în aducerea lui Schumacher cu Formula 1, în spectacolele de curse de avioane ş.a.m.d. Aceste spectacole nu le vor mai avea (n.red.-turiştii). O să aibă spectacole cu Boc şi cu madame Udrea”, a precizat Radu Mazăre.

Impozite neschimbate

Taxele şi impozitele locale în municipiul Constanţa vor rămâne neschimbate şi în 2012. Aşa au stabilit consilierii locali care au aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre privind stabilirea acestora pentru anul viitor. „Taxele pentru 2012 rămân neschimbate, ca în 2011, cu excepţia taxei de intrare în staţiunea Mamaia, barieră care nu va mai exista”, a precizat edilul-şef al Constanţei.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă