9.5 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialBarcelona- Real Madrid 2-2

Barcelona- Real Madrid 2-2

Update: Un nou episod din războiul Real Madrid – Barcelona, o nouă partidă de fotbal fantastic. Goluri spectaculoase, răsturnări de situaţie, eliminări şi, la final, o nouă lecţie greu de îndurat pentru Mourinho, potrivit Realitatea.net.

Dopaţi cu setea de răzbunare a lui Mourinho, madrilenii au început furtunos El Clasico. Higuian a ratat două ocazii enorme, iar Mesut Ozil a avut ghinioniul să lovească de două ori în aceeaşi fază barele porţii catalane. De cinci minute a avut nevoie Barcelona pentru a-şi arăta superioritatea.

Messi l-a găsit cu o pasă ideală pe Pedro şi tabela se schimba pentru prima dată. A urmat bijuteria lui Dani Alves, care a reluat formidabil la vinclul porţii lui Casillas, marcând unul dintre cele mai frumoase goluri din istoria derby-urilor Real-Barca. După pauză, a urmat nebunia.

Sergio Ramos a marcat un gol anulat, dar Benzema şi Ronaldo i-au făcut pe catalani să repună mingea de la centrul terenului. S-a terminat însă 2-2 şi, după 2-1 pe Santiago Bernabeu, Barcelona merge în semifinalele Cupei Spaniei. Jose Mourinho mai pierde un război cu Pep Guardiola şi se pregăteşte să-şi facă bagajele. Presa spaniolă scrie că portughezul va trebui să plătească grupării Real Madrid suma de 20 de milioane de euro, dacă va părăsi clubul spaniol în iunie.

…..

Mourinho va trebui să schimbe jocul echipei sale pentru a evita o altă înfrangere în faţa lui Guardiola. Barcelona întâlneşte Real Madrid pentru a doua oară în acest an în meciul cu numarul 218 pentru returul sferturilor de finală ale Cupei Regelui într-o perioadă destul de tensionată pentru clubul din Madrid.

Real Madrid vine pe Camp Nou conştientă că va trebui să adopte un alt stil de joc dacă vrea să se califice mai departe, după ce în meciul tur a suferit o înfrângere, 2-1 cu eterna rivală, Barcelona, care a reuşit să întoarcă rezultatul.

Meciul se anunţă unul foarte dificil, mai ales datorită unei informaţii publicate în ziarul AS de celebrul jurnalist sportiv, Siro Lopez, care spune că antrenorul celor de la Real va părăsi echipa în vară. Acestă informaţie a fost urmată de ziarul Marca, care a publicat detalii despre o ceartă ce a avut loc la antrenamente între Mourihno şi Sergio Ramos, pentru a întării idea că „the Special One” ar putea să plece de la echipa madrilenă la sfârşitul sezonului.

O altă decizie care alimentează tensiunea de dinainte de meci este că, fundaşul central Pepe are drept de joc, dacă va fi apt, după ce federaţia a decis să nu ia nicio decizie cu privire la conflictul dintre acesta şi Lionel Messi, din meciul tur. Lassana Diarra şi Esteban Granero

Din tabara cealalta Pep Guardiola lasă de înţeles că va aborda meciul cu prudenţă: „Madrid va fi un rival cu care trebui să avem grijă. Să nu creadă nimeni că suntem deja calificaţi. Madrid este cel mai dificil adversar pe care-l puteam întâlni. O să fie o partidă foarte complicată şi pentru a trece mai departe trebuie să jucăm pe măsura aşteptărilor şi să atacăm cât mai bine”.
În ciuda acestor afirmaţii va fi foarte greu pentru echipa madrilenă să se califice mai departe.

Partida va începe la ora 23:00 în transmisiune directă pe Digi Sport 1.

Situaţia din campionat

Real Madrid a câştigat acasă împotriva celor de la Athletic Bilbao 4-1 şi rămâne cu 5 puncte peste Barcelona, care vine după o victorie, tot cu 4-1, în deplasare la Malaga. În eventualitatea unei ieşiri din Cupa Regelui a Realului este foarte probabil ca aceasta să se menţina pe primul loc, având mai mult timp pentru pregătirea meciurilor

Celelalte meciuri

Echipa din liga a treia Mirandes a produs surpriza turneului eliminând Espanyol Barcelona, scor cumulat 4-4. Diferanţa s-a făcută datorită golurilor marcate în deplasare(2-3/2-1). Este doar pentru a doua oară în istoria competiţiei când o echipa din divizia a treia ajunge în semifinale.
Mallorca primeşte vizita echipei basce, Athleic Bilbao încercând să anuleze un deficit de două goluri.

Valencia este în mare măsură calificată în semifinale după ce în tur a învins Levante cu 4-1, pe Mestalla şi va intâlni fie Barca, fie Realul.

Echipele probabile:

Barcelona – portar: Pinto; fundaşi: Alves, Pique, Puyol, Abidal; mijlocaş: Xavi, Busquets, Iniesta; atacanţi: Sancez, Messi, Fabregas.

Real Madrid – portar: Casillias; fundaşi: Arbeloa, Carvalho, Ramos, Marcelo; mijlocaşi: Alonso, Diarra, Ozil; atacanţi: Ronaldo, Benzema, Higuain.

 

Cele mai citite

Vladimir Putin: „Imaginile cu soldați nord-coreeni în Rusia sunt un lucru serios”

Vladimir Putin a declarat că este deschis la „compromisuri rezonabile” în privința conflictului din Ucraina, dar subliniază că orice rezultat trebuie să fie în...

Coreea de Sud ar putea revizui interdicția de a furniza arme letale Ucrainei

Legea sud-coreeană interzice exportul de arme în zonele de conflict activ Președintele Yoon Suk Yeol a declarat că „Dacă Coreea de Nord trimite forțe speciale în războiul din Ucraina,...

Optimizați igiena și eficiența cu produsele din hârtie de unică folosință

În orice mediu profesional sau casnic, menținerea unor standarde ridicate de igienă este esențială. Sanito.ro oferă o gamă variată de produse din hârtie care...
Ultima oră
Pe aceeași temă