16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBarça, a şaptea oară finalistă

Barça, a şaptea oară finalistă

Cu o victorie, 2-0 în tur, şi un egal, 1-1 în retur, FC Barcelona a eliminat Real Madrid din cursa pentru trofeul Ligii Campionilor.

Barça, prima finalistă a ediţiei din acest an a Ligii Campionilor, va reveni pe Wembley, arena pe care în 1992 a triumfat în premieră în această competiţie. FC Barcelona, eliminată în semifinale anul trecut de echipa Inter Milano, condusă de pe bancă de Jose Mourinho, va disputa astfel a şaptea finală în Liga Campionilor, a treia în ultimii şase ani.

Rezultatul din semifinalele LC a reprezentat pentru Barça, triplă câştigătoare a trofeului, în 1992, 2006 şi 2009, şi o revanşă în faţa rivalei istorice, Real Madrid, care a eliminat-o în semifinale în 1960 şi 2002. Mai mult, FC Barcelona a ieşit învingătoare, din cele cinci întâlniri ale sezonului cu Real, cu două victorii: 5-0 în turul campionatului şi 2-0 în turul semifinalei Ligii Campionilor, două remize: 1-1 în campionat şi 1-1 în Liga Campionilor şi un eşec: 0-1, în prelungirile Cupei Spaniei.

Pentru Real Madrid, eliminarea din competiţie reprezintă o nouă ratare a şansei de a câştiga cea de-a zecea cupă a campionilor europeni. De asemenea, pentru Jose Mourinho, cuceritor al trofeului în sezonul trecut cu Inter Milano, eliminarea reprezintă un eşec personal, deoarece voia să devină primul antrenor care câştigă competiţia cu trei echipe diferite.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă