21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBărbaţii reţinuţi pentru ultraj după ce au fost acuzaţi că bătut un...

Bărbaţii reţinuţi pentru ultraj după ce au fost acuzaţi că bătut un poliţist au fost arestaţi

Cei doi bărbaţi, tată şi fiu, din comuna argeşeană Rociu, reţinuţi pentru ultraj după ce au fost acuzaţi că au bătut un poliţist, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, alături de o a treia persoană, rudă cu primii, transmite corespondentul Mediafax.

Bărbaţii din comuna argeşeană Rociu au fost reţinuţi, luni seară, fiind acuzaţi că au bătut un poliţist, pentru prinderea acestora oamenii legii fiind nevoiţi să tragă patru focuri de armă.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Argeş, agresiunea a avut loc în sediul Postului de Poliţie din localitatea Roicu, cei trei fugind apoi de la faţa locului cu o maşină.

Cei trei bărbaţi sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri, iar la percheziţia maşinii criminaliştii au găsit mai multe obiecte contondente.

„Este vorba de bărbaţi care au agresat un poliţist în Postul de Poliţie de la Rociu. Unul dintre ei fusese adus la secţie pentru că a deranjat liniştea şi ordinea publică şi urma să fie sancţionat, discuţia cu poliţistul a degenerat, omul legii fiind lovit. După ce l-au lovit, ei au încercat să fugă, poliţistul a folosit armamentul din dotare în mod regulamentar, iar un glonţ a lovit unul dintre cauciucurile autoturismului cu care cei doi suspecţi au fugit. Ulterior, au schimbat pneul lovit de glonţ, la Rociu, şi şi-au continuat drumul către Piteşti, unde au fost opriţi de către poliţişti. Au fost audiaţi, fiind cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.

El a precizat că poliţistul a fost lovit cu pumnii în faţă, fiind transportat la spital, dar nu a rămas internat.

Pentru aplanarea conflictului şi prinderea celor doi suspecţi au fost mobilizaţi zece jandarmi şi 20 de poliţişti.

Suspecţii însă au susţinut că ei au fost agresaţi fizic de către poliţist deoarece nu au vrut să fie martori la un incident rutier.

Decizia privind arestarea preventivă a celor trei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti de către avocaţii suspecţilor, la ora actuală presupuşii agresori fiind în arestul IPJ Argeş.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă