25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBarack Obama şi-a început vizita în India

Barack Obama şi-a început vizita în India

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a ajuns în India, în prima etapă a turului asiatic menit să sporească exporturile americane şi să creeze slujbe, informează BBC News.

De asemenea, Obama îşi va prezenta omagiile pentru victimile atacurilor teroriste de la Mumbai, din 2008,

Nu în ultimul rând, liderul de la Casa Albă se va întâlni cu afacerişti locali şi directori americani, în condiţiile în care ar urma să fie încheiate o serie de contracte majore.

În decursul a 10 zile, Obama va mai vizita Indonezia, Coreea de Sud şi Japonia.

În India, vizita preşedintelui american a declanşat o vastă operaţiune de securizare a zonelor ce urmează să facă parte din itinerariul liderului de la Washington.

Mii de forţe de securitate indiene şi americane vor fi detaşate pe traseu, în timp ce o navă de război a marinei SUA va patrula apele din jurul Mumbaiului, acolo unde 170 de persoane au fost ucise într-an atac terorist coordonat.

Barack Obama va trebui să înfrunte eventualele pericole pentru a revigora schimburile comerciale dintre SUA şi India, cifrate în 2008 la 40 de miliarde de dolari, sumă mult mai mică decât cele ale comerţului dintre Statele Unite şi China, respectiv Europa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă