20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBarack Obama: Republicanii vor să anuleze "deceniile de progres" în domeniul social

Barack Obama: Republicanii vor să anuleze „deceniile de progres” în domeniul social

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a afirmat marţi că adversarii săi republicani vor să revină asupra „deceniilor de progres”, în special în domeniul sănătăţii femeilor, cerându-le susţinătorilor săi să se mobilizeze pentru campania de realegere, relatează AFP, potrivit Mediafax.

În momentul în care Curtea Supremă examinează constituţionalitatea reformei privind asigurările de sănătate promulgată de Obama în 2010, dispozitiv pe care candidaţii republicani au promis să îl abroge dacă vor recâştiga Casa Albă în noiembrie, echipa democrată le-a trimis potenţialilor lor donatori un mesaj electronic solemn, semnat de preşedintele în exerciţiu.

„Am ştiut întotdeauna că aceste alegeri vor pune în concurenţă două proiecte economice: fie vor aduce capital progreselor noastre, fie le vor face să dispară”, afirmă acest mesaj.

„Dar nu ne îndoiam că trebuie să ne luptăm cu un program social care ar reveni asupra deceniilor de progrese, în special în domeniul sănătăţii femeilor”, a adăugat el, făcând aluzie la accesul la contracepţie prevăzut de reforma de asigurări medicale, un dosar care a generat dezbateri în ultimele săptămâni.

„Acest lucru înseamnă că rezultatele acestor alegeri vor avea efecte şi mai importante decât cele pe care le estimam”, precizează mesajul, care se încheie cu un apel la contribuţii pentru campania lui Obama, înainte de încheierea lunii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă