13.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialBarack Obama își exprimă solidaritatea cu poporul japonez după execuția unui ostatic...

Barack Obama își exprimă solidaritatea cu poporul japonez după execuția unui ostatic nipon de către SI

Președintele american Barack Obama, aflat în vizită în India, i-a telefonat duminică premierului japonez Shinzo Abe pentru a-și exprima solidaritatea cu poporul nipon, după anunțul execuției unui ostatic japonez de către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), a informat Casa Albă într-un comunicat, relatează Agerpres.

Președintele american 'i-a transmis condoleanțe pentru uciderea de către SI a cetățeanului japonez Haruna Yukawa și și-a exprimat solidaritatea cu poporul japonez', a precizat Casa Albă.

El i-a mulțumit de asemenea premierului Abe pentru ajutorul umanitar oferit de Japonia pentru Orientul Mijlociu. 'Cei doi lideri au convenit să continue cooperarea privind o serie de aspecte regionale și globale', se menționează în comunicat.

Sâmbătă, președintele american a condamnat 'ferm' uciderea ostaticului japonez și a cerut eliberarea celuilalt ostatic nipon, jurnalistul Kenji Goto, aflat în continuare în mâinile jihadiștilor SI.

Kenji Goto a apărut sâmbătă într-o înregistrare postată pe internet, afirmând că celălalt conațional al său, Haruna Yukawa, a fost ucis de jihadiști, care acum nu mai vor bani, ci eliberarea unei teroriste încarcerate în Iordania. Gruparea islamistă radicală a publicat marți o înregistrare în care solicita să primească în cel mult 72 de ore o răscumpărare de 200 de milioane de dolari pentru eliberarea ostaticilor japonezi, amenințând că în caz contrar îi va executa.

 

Cele mai citite

Ședință de pomină la Consiliul Local Curtea de Argeș, cu îmbrânceli și înjurături

Ședință cu scandal, marți, la Consiliul Local Curtea de Argeș, unde proiectele trecute pe ordinea de zi au reușit să ducă la o...

Ucraina avertizează că Rusia va dezinforma masiv în perioada următoare

Declarația făcută de Comitetul de Informații subliniază faptul că Rusia va încerca, prin intermediul acestei campanii de dezinformare, să întrerupă mobilizarea ucraineană, să răspândească...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă