12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCum vede Barack Obama prezenţa militară a Rusiei în Siria

Cum vede Barack Obama prezenţa militară a Rusiei în Siria

Barack Obama, președintele Statelor Unite, a declarat, vineri, că strategia Rusiei în Siria de a acorda sprijin regimului lui Bashar al-Assad este “sortită eșecului“, scrie AFP, preluat de Agerpres.

Rusia împărtășește angajamentul nostru de a lupta împotriva extremismului violent. Dacă sunt dispuși să lucreze cu noi și cu cele 60 de țări ale coaliției, atunci există posibilitatea unui acord politic de tranziție, a explicat Obama la o întâlnire cu militari americani la baza Fort Meade pentru a comemora atacurile din 11 septembrie 2001.

Vestea proastă este că Rusia continuă să creadă că Assad este cineva care merită să fie sprijinit“, a adăugat Obama care a transmis un mesaj ferm Federaţiei Ruse: “Nu puteți continua să aplicați o strategie ce este sortită eșecului“. Liderul sirian este “distrugătorul poporului său“, a acuzat Obama, subliniind că Assad și-a transformat țara într-o zonă ce atrage”jihadiștii din întreaga regiune“.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă