20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBanii pentru drumuri au culoare politica

Banii pentru drumuri au culoare politica

Presedintii PD ai consiliilor judetene  Alba si Timis se plang de starea drumurilor
Presedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel a cerut, ieri, Guvernului Romaniei sa urgenteze lucrarile la drumurile nationale ce tranziteaza judetul. Ei motiveaza ca starea precara a acestora afecteaza confortul cetatenilor si pune in pericol dezvoltarea economica a zonei. "In ultimul timp am primit tot mai multe sesizari din partea oamenilor simpli, dar si din partea oamenilor de afaceri din judetul Alba care sunt pur si simplu exasperati de starea foarte proasta a acestor drumuri", a spus Ion Dumitrel.
In unele cazuri lucrarile blocheaza dezvoltarea unor proiecte turistice, cum ar fi construirea unei statiuni turistice la Poarta Raiului  din Muntii Sebesului, Masivul surianu. In alte zone s-au inregistrat zeci de nemultumiri ale transportatorilor, cum ar fi pe DN  14B, dintre Blaj si Copsa Mica. Transportatorii sunt nemultimiti de starea proasta a drumurilor.
Tot ieri, presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc (PD) s-a declarat nemultumit de fondurile alocate judetului sau, pentru infrastructura. Acesta a spus ca alocarile mici se datoreaza culorii sale politice. "Pe vremea ministrului democrat (Radu Berceanu, n.r.) criteriul de acordare a fost lungimea drumurilor judetene, or Timisul este pe locul doi pe tara la acest capitol si la alocarea banilor am fost pe locul 15 de la coada. Observ ca se revine la perioada de acum doi ani. Acum suntem dupa Cluj, Alba, Botosani, Arad etc. Chiar daca nu ne bazam foarte mult pe acesti bani, este o nedreptate, sunt niste practici anormale", a reclamat democratul. Timisul a primit pentru drumurile judetene 14 milioane de lei noi in acest an, in conditiile in care un kilometru de drum asfaltat costa intre 4 si 7 milioane lei, din banii de la guvern pot fi realizati doar circa 3 km.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă