19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBani pentru programele destinate copiilor din Cluj

Bani pentru programele destinate copiilor din Cluj

» Mai multe organizatii neguvernamentale au primit fonduri private pentru a realiza programe care vor schimba in bine vietile a mii de copii din judetul Cluj

O serie de organizatii neguvernamentale din judetul Cluj au primit banii necesari pentru realizarea propriilor lor proiecte. Finantarea a fost acordata prin intermediul "Programului pentru Sanatatea Copiilor – Pot Ajuta?" finantat de MOL Romania si organizat de Fundatia Pentru Comunitate.
Asociatia Autism Transilvania a obtinut finantare pentru realizarea unui proiect de terapie muzicala destinat copiilor autisti, Asociatia Little People a fost sprijinit pentru realizarea unui proiect de terapie prin arta pentru copii internati in sectiile de oncopediatrie ale spitalelor din Cluj, iar Centrul si Clubul Lamont a obtinut sponsorizare pentru un proiect de terapie emotionala prin inot destinat copiilor cu deficiente de vedere. De asemenea, copiii clujeni din scoala Speciala Nr. 2 Pentru Deficienti de Auz vor fi beneficiarii taberelor terapeutice care vor fi organizate de Societatea de Tineret Outward Bound Romania din Targu-Mures.

In total, peste 2.800 de copii bolnavi cronici sau cu deficiente vor fi beneficiarii sponsorizarilor din cadrul "Programului pentru Sanatatea Copiilor – Pot ajuta?". Organizatorul programului a anuntat recent lista castigatorilor pe situl www.pentru comunitate.ro. Cele 16 organizatii non profit declarate castigatoare vor realiza proiecte de terapie emotionala si terapie prin arta pentru copii cu deficiente locomotorii, de auz, sau de vedere, respectiv copii autisti, bolnavi de cancer sau diabetici. Valoare totala a programelor este de 534.912 lei, din care 244.853 lei sunt asigurati prin programul "Pot ajuta?".
Castigatorii provin din opt judete ale tarii (Arad, Bacau, Cluj, Harghita, Iasi, Mures, Timis, Vaslui) si Bucuresti. Ei au fost selectati dintre 61 de solicitanti de un juriu de specialitate format din Violeta Stan, medic primar la Clinica de Neuropsihiatrie Infantila din Timisoara, cadru didactic la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara (presedinte) Nicolae Hancu, profesor al Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu – Cluj, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, membru al Academiei Romane de stiinte medicale, Éva Ráduly-ZörgŒ, psiholog, cadru didactic asociat al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, Catalin stefanescu, realizatorul emisiuni Garantat 100 % pe TVR1.

INTERES
"Desi Programul pentru Sanatatea Copiilor este o noutate in Romania, interesul ONG-urilor pentru aceasta a depasit orice asteptare. Speram ca vom putea organiza programul si in anul 2010, si prin organizatiile castigatoare vom putea oferi copiilor acele emotii, trairi care sunt tot atat de importante pentru reabilitarea lor ca si terapiile medicale." – a declarat Árpád Gazda, presedintele Fundatiei pentru Comunitate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă