19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBani din piatra seaca pentru baschetbalisti

Bani din piatra seaca pentru baschetbalisti

Dinamo, una dintre cele mai titrate echipe din baschetul masculin romanesc, traieste o situatie neasteptata, aflandu-se acum pe pozitia a 13-a in clasamentul Diviziei A, mult mai aproape de retrogradare decat de lupta pentru (macar) cupele europene! Mai mult, dinamovistii se afla pe ultimul loc in Cupa Balcanica, acolo unde aduna infrangere dupa infrangere!
Presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, crede ca lucrurile se vor linisti atunci cand jucatorii isi vor primi banii datorati, o parte intrand deja in buzunarele baschetbalistilor. "Deja au inceput sa fie platite cateva dintre datorii si urmeaza ca in zilele viitoare sa putem solutiona aceste probleme. Dar eu sunt convins ca nu din cauza asta Dinamo a ajuns pe un loc ciudat. Nu consider ca suntem in pericol de a retrograda si dovada sta victoria noastra de la Targoviste.

 Le-am spus si jucatorilor ca pot sa plece daca vor si daca isi gasesc o echipa care sa-i plateasca la zi, dar nu a plecat nici unul. Mai sunt unii jucatori care spun ca vor gasi o forma de protest, insa ii intelegem si pe aceia", a spus presedintele CS Dinamo.

Vinovata: devalorizarea leului
Marcel Popescu a precizat ca Dinamo nu este singura echipa de baschet cu astfel de probleme, iar devalorizarea monedei nationale reprezinta principalul motiv care a creat aceasta situatie. "Aceste probleme financiare sunt ale intregii tari, nu doar ale echipei noastre de baschet. Din ce stiu eu, majoritatea echipelor au datorii de doua-trei luni. Mi se pare ca formatia campioana la baschet feminin, ICIM Arad, nici nu mai are echipa, joaca doar cu junioare. si la Dinamo sunt intarzieri, dar Dinamo nu se desfiinteaza, nici nu retrogradeaza si nu avem probleme majore. Sunt probleme curente, care tin de aceasta criza, tin de contractele ce s-au facut in euro, iar acum euro este cum este. De exemplu, la un contract de 2.000 de euro, incheiat anul trecut, ar fi insemnat 62 milioane lei vechi, iar astazi inseamna 88 de milioane. Insa jucatorii isi vor primi banii, iar acum suntem in discutii cu sponsorii.

 

Problema este ca decembrie si ianuarie, cele doua luni in care avem intarzieri, sunt lunile in care sponsorii, asociatii si partenerii isi incheie bilanturile si deschid o noua pagina pentru anul acesta. Inca nu au hotarat cati bani vor da si de aici vin principalele probleme. De obicei noi mai pastram niste rezerve, dar din cauza acestei devalorizari a leului am avut probleme, care insa vor fi rezolvate", a adaugat oficialul dinamovist.
Presedintele CS Dinamo considera ca pozitia proasta ocupata in campionat se datoreaza si arbitrajelor slabe de care echipa sa a avut parte in campionatul de baschet. "S-a scris peste tot ca Dinamo a fost defavorizata de arbitri la Targu Jiu. Acolo s-a pierdut un meci, apoi ar mai fi cel de la Brasov, in care am pierdut la limita, tot cu greseli de arbitraj. A mai fost si meciul cu Clujul, unde iar s-a facut valva. Am enumerat deja trei meciuri. Daca il pun si pe cel cu Sibiul, pierdut in prelungiri la fel, pe doua greseli de arbitraj, toate au fost cu greseli in favoarea adversarelor noastre.

 

Nu vreau sa se spuna ca sunt rau intentionat, pentru ca stiu ca doamna Carmen (n.r. – Carmen Tocala, presedintele FR Baschet) se straduieste sa faca un campionat de o calitate cat mai buna. Parerea mea este ca unii dintre arbitri sunt foarte tineri, unii incearca sa arate ca sunt buni, mai ales cand se joaca in Bucuresti, si atunci exagereaza. As vrea sa cred ca se greseste fara intentie, desi majoritatea greselilor sunt in defavoarea Dinamo. Daca punem aceste meciuri pierdute pe greseli de arbitraj, noi am fi fost pe locul 4 astazi. Dar si asa cred ca putem sa revenim."

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă