19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBani de la COSR si pentru handbal

Bani de la COSR si pentru handbal

Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, a anuntat ca nationala de handbal feminin va intra in programul olimpic POL Romania in cel mai scurt timp, imediat dupa ce strategia de pregatire pentru JO de la Beijing va fi aprobata de Comisia Tehnica a forului olimpic. „Se va intampla in cel mai scurt timp, probabil pana la inceputul lunii februarie, imediat dupa ce planul de pregatire a Federatiei Romane de Handbal va fi supus aprobarii Comisiei Tehnice a COSR”, a spus Dobrescu.
Oficialul din cadrul forului olimpic a mai spus ca va exista un obiectiv de performanta pentru nationala, in perspectiva JO din 2008, si ca COSR va incheia contracte individuale si confidentiale cu fiecare jucatoare din nationala. „Este vorba de o indemnizatie individuala si confidentiala, prin care vrem sa sprijinim activitatea sportivelor”, a precizat Ioan Dobrescu. Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a precizat ca spera intr-o finantare consistenta din partea COSR. „Sper ca COSR sa se implice si in costurile pregatirii echipei nationale, nu doar in acordarea indemnizatiilor individuale”, a precizat presedintele FRH. Gatu a dat exemplu faptul ca, pe anul 2006, costurile de pregatire si competitionale ale celor opt echipe nationale ale Romaniei (patru la feminin si patru la masculin, incluzand nivelurile de juniori, cadeti, tineret si seniori) se ridica la aproximativ 4.600.000 lei. „Incercam sa adunam fonduri de peste tot. Cheltuielile sunt foarte mari si cu totii dorim sa indeplinim obiectivele. Toate acestea, insa, costa”, a declarat presedintele FRH.
Cristian Gatu a mai precizat ca planul de pregatire a nationalei feminine, vicecampioana mondiala la CM din Rusia, va trece prin Comisia Tehnica a FRH pe 30 ianuarie, dupa care va fi depus la comisia similara din cadrul COSR.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă