21.2 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialBangladesh: Un feribot care transporta circa 200 de persoane s-a scufundat

Bangladesh: Un feribot care transporta circa 200 de persoane s-a scufundat

Un feribot care transporta circa 200 de persoane s-a scufundat în fluviul Meghna, din Bangladesh, relateazฤƒ Mediafax. Cel puลฃin 22 de persoane ลŸi-au pierdut viaลฃa în naufragiu.

Responsabilii operaลฃiunilor de salvare au anunลฃat cฤƒ nu au reuลŸit sฤƒ redreseze feribotul MV Miraz, care transporta aproximativ 200 de pasageri ลŸi se aflฤƒ pe malul fluviului Meghna.

"NumeroลŸi pasageri s-au refugiat pe punลฃile inferioare ale navei, pentru a se apฤƒra de vântul puternic, însฤƒ au rฤƒmaลŸi blocaลฃi. Majoritatea corpurilor ar putea fi gฤƒsite în interiorul feribotului", a declarat responsabilul pentru traficul fluvial, Shamsuddoha Khandaker. "Bilanลฃul se ridicฤƒ în prezent la 22 de morลฃi, dintre care 12 femei ลŸi copii", a adฤƒugat el.

Aproximativ 40 de persoane au reuลŸit sฤƒ revinฤƒ la mal înotând sau au fost salvate de pescarii aflaลฃi în zonฤƒ în momentul naufragiului.

Numฤƒrul exact al pasagerilor aflaลฃi la bord nu este cunoscut, în condiลฃiile în care feriboturile transportฤƒ în cele mai multe cazuri persoane peste capacitatea oficialฤƒ.

Shamsuddoha Khandaker a precizat cฤƒ feribotul naufragiat putea transporta 500 de pasageri, însฤƒ anchetatorii estimeazฤƒ cฤƒ în momentul accidentul, produs în districtul Munshiganj, la aproximativ 50 de kilometri de capitala Dacca, la bordul navei se aflau între 150 ลŸi 200 de persoane.

Accidentele de acest tip sunt frecvente în Bangladesh, iar experลฃii denunลฃฤƒ lipsa mฤƒsurilor de securitate ลŸi supraîncฤƒrcarea navelor.

Aproximativ 150 de persoane au murit în martie 2012 în naufragiul unui feribot supraîncฤƒrcat care transporta aproape 200 de pasageri ลŸi care a lovit în cursul nopลฃii un barjฤƒ petrolierฤƒ.

În 2011, 32 de persoane ลŸi-au pierdut viaลฃa în coliziunea dintre un feribot ลŸi un cargou. În 2009, un feribot supraîncฤƒrcat s-a scufundat în largul insulei Bhola, provocând cel puลฃin 85 de morลฃi.

Potrivit experลฃilor locali, peste 95 la sutฤƒ dintre navele care transportฤƒ pasageri nu respectฤƒ criteriile minime de securitate.

Cele mai citite

Studentฤƒ cazatฤƒ รฎn regie, muศ™catฤƒ de ploศ™niศ›e. A ajuns la spital

Octavian Berceanu, fostul ศ™ef al Gฤƒrzii Naศ›ionale de Mediu, a publicat imagini pe contul sฤƒu de Facebook cu o studentฤƒ cazatฤƒ la un cฤƒmin...

Klaus Iohannis la Sommet-ul Francofoniei: Acordฤƒm o atenศ›ie deosebitฤƒ oportunitฤƒศ›ilor economice din spaศ›iul francofon

Una dintre prioritฤƒศ›ile majore ale Francofoniei o reprezintฤƒ educaศ›ia ศ™i formarea tinerilor, a declarat preศ™edintele Iohannis la Paris Preศ™edintele Romรขniei, Klaus Iohannis, a susศ›inut sรขmbฤƒtฤƒ,...

Oglinda uscatฤƒ a Moldovei: peste jumฤƒtate dintre locuitori, nu au apฤƒ potabilฤƒ

Datele INS aratฤƒ cฤƒ 1.800 de ลŸcoli ลŸi grฤƒdiniลฃe nu au acces la reลฃeaua de apฤƒ Cel mai recent raport al Institutului Naลฃional de Statisticฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ