16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBănăţenii au ratat şefia ligii I

Bănăţenii au ratat şefia ligii I

FC Timişoara a terminat la egalitate, scor 0-0, derby-ul disputat pe teren propriu în compania formaţiei Steaua Bucureşti, în cadrul etapei a XXIII-a a Ligii I.

 

Peste 33.000 de suporteri şi-au susţinut frenetic favoriţii de la FC Timişoara şi i-au fluierat pe fotbaliştii de la Steaua în partida care a avut loc pe Stadionul Dan Păltinişanu. Atmosfera creată de fani a fost incendiară şi la propriu şi la figurat, la un moment dat, la începutul reprizei a doua, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru a stinge un incediu izbucnit la peluză, după ce suporterii au aprins mai multe torţe şi au aruncat cu mii de role de hârtie din tribune. În teren, jocul însă a dezamăgit în prima parte, nici una dintre echipe nereuşind să pună în pericol poarta adversă. Rocha, de la gazde, Sepsi şi Bănel Nicoliţă, de la oaspeţi, au avut câteva tentative timide, dar fără emoţii pentru Tătăruşanu, respectiv Pantilimon. Cea mai mare ocazie a timişorenilor s-a consumat în repriza secundă, în minutul 64, când Nikolic a profitat de o gafă a lui Iliev în propriul careu, a trimis spre Alexa, dar acesta nu a reuşit să ajungă pasa. Au urmat câteva atacuri periculoase ale steliştilor, dar nici Surdu (’76), nici Bicfalvi (’84) nu l-au putut învinge din apropiere pe Pantilimon. Goalkeeper-ul timişorean a avut o intervenţie de-a dreptul incredibilă în min. ’88, când s-a opus unei lovituri de cap a lui Nicoliţă, lăsat singur în centrul careului de defensiva bănăţeană. Partida s-a încheiat fără ca vreuna dintre formaţii să înscrie, timişorenii ratând astfel posibilitatea de a prelua şefia clasamentului Ligii I, după ce liderul Oţelul Galaţi a pierdut, 0-1, în deplasare, la FC Braşov. Bănăţenii au rămas pe acelaşi loc doi pe care îl ocupau şi înainte de acest meci, dar s-au apropiat la un punct de poziţia fruntaşă.

Dezamăgire şi consolare pe Bega

Antrenorul formaţiei FC Timişoara, Dusan Uhrin Jr., s-a declarat dezamăgit de ineficacitatea echipei sale, dar s-a consolat cu faptul că graţie acestei remize alb-violeţii s-au mai apropiat cu un pas de liderul Oţelul.

„E păcat că nu am reuşit să marcăm, dar e bine că suntem la un punct de primul loc. De la atacanţi ne dorim să înscrie. Nu au reuşit, dar din punct de vedere tactic nu am ce să le reproşez. Am încercat să avem răbdare, să lansăm contraatacuri periculoase de la mijlocul terenului şi să facem presing în terenul advers. Am avut probleme majore în formarea echipei de start, a lipsit aproape toată linia mediană din meciurile trecute. Cei care i-au înlocuit au reuşit să ţină nivelul jocului, să lupte, şi asta le-am cerut”, a declarat Dusan Uhrin.

Steaua a pierdut locul doi

Supărat a plecat de la Timişoara şi tehnicianul echipei Steaua, Sorin Cârţu. „Nu mă mulţumeşte rezultatul, este unul care ne scoate din lupta pentru primele două locuri.

Luăm situaţia aşa cum e, mergem mai departe, ne uităm şi la Cupa României. Am avut multe ocazii pe care nu le-am transformat, la asemenea meciuri trebuie să dai gol şi din jumătate de ocazie. M-a mulţumit însă jocul pe care l-am prestat. Poate cu excepţia ultimelor 10-15 minute, am avut jocul sub control, prin jocul prestat, prin agresivitatea pozitivă pe care am avut-o”, a spus Sorin Cârţu.

Arbitraj contestat

Cel mai supărat după meci a fost preşedintele clubului FC Timişoara, Marian Iancu. Acesta a criticat dur prestaţia lui Cristian Balaj, afirmând că centralul trebuie să dea o explicaţie „pentru această tâlhărie”. Oficialul timişorean a adăugat că nu vrea să mai piardă un titlu din cauza arbitrilor. „Balaj e în stare de un arbitraj bun dacă nu îi sună telefoanele. Eu nu vreau să mai pierd campionatul ăsta din cauza arbitrajului”, a spus Iancu.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă