19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBalul izmenelor cu domniţe şi flăcăi costumaţi tradiţional VIDEO

Balul izmenelor cu domniţe şi flăcăi costumaţi tradiţional VIDEO

A doua ediţie a Balului izmenelor a avut loc sâmbătă în staţiunea Băile Herculane, informează Realitatea.net.

Tinerii îmbrăcaţi în costume populare au dansat  „învârtită” şi s-au lăudat cu îmbrăcămintea special aleasă pentru eveniment.  „M-am îmbrăcat cu un costum din zona Banatului de munte. În picioare: opinci, obele, izmene, cămaşă laiber şi căciulă. Toate acestea piese reprezentând Banatul de munte şi au peste 100 de ani”, a spus un participant.

„Atmosfera este foarte bună. Foarte frumos. Lumea se distrează. Este extraordinar, mâncarea este bună, ambientul este extraordinar. Muzica tradiţională bănăţeană te unge la suflet”, a spus un  alt petrecăreţ.

Gazdele au pregătit bucate alese. „Am pregătit un meniu compus din gustare, tradiţionalele sarmale. Friptură de curcan, friptură de pasăre, la desert avem prăjitură şi o ţuică tradiţională”, a precizat organizatorul Rodica Stolojescu.

Balul izmenelor este sărbătorit şi alte localităţi precum satul Bolvaşniţa, din judeţul Caraş-Severin în preajma postului Paştelui. Manifestarea este o tradiţională petrecere de promovare şi păstrare a costumului popular.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă