19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBaietos, cinstit si ieftin la Army United Popota&Berarie

Baietos, cinstit si ieftin la Army United Popota&Berarie

Zona Romana aduna mai multe locuri ieftine de iesit decat mult laudatul Lipscani: Castel, Acvarii, La Radu (unde, ah, nu se mai fumeaza)… De curand a mai aparut un local ieftin – care ziua e autoservire, iar noaptea devine berarie nonstop cu plasme setate pe canale de sport. Numele militaros trimite in cazul asta exact la preturi, la ideea unui loc popular, cu mancare simpla si ieftina, servita in portii generoase, pe care o servesti pe sistem impinge tava. Ma rog, exista si niste poze militare pe pereti, plasa de camuflaj, de 1 Decembrie s-a organizat o petrecere ostaseasca cu program de folk – dar toate astea conteaza mai putin; de fapt, locul e targetat pe studentii de la ASE, localul aflandu-se in apropierea Facultatii de Cibernetica de pe Dorobanti: ziua, intre cursuri, mananci ceva pe fuga, iar seara, dupa cursurile de dupa-amiaza, ramai la o bere in oras cu amicii de la scoala: programul nonstop, nu are in vedere doar programul de bar, ci si mancarea, deci iesirea – poate fi prelungita pana tarziu.

 

Meniul e cel obisnuit din autoserviri, ciorbe la 6-7 lei (de legume, de pui, de burta, de fasole, de vita etc.), fel principal la 8-10 lei (ciulama de pui, tocanita de ciuperci, ceafa de porc, chiftelute marinate, sarmalute). Garniturile si muraturile sunt si ele ieftine, la 4 lei, iar berea costa tot atat – ma refer la cea la halba; la sticla, pretul porneste de la 4,5 lei, ceea ce ramane foarte convenabil, avand in vedere preturile zonei. Specificul meniului bate putin spre ardelenesc – dar functionalizat si deci amestecat cu "international romanesc". Exilatilor ardeleni le recomand ciorba de fasole cu tarhon (din pacate, tarhonul e din acela la plic – 6 lei) la alegere cu ciorba de porc cu dresatura cu smantana (7 lei); ca fel principal – ciulamaua de pui la 10 lei. La capitolul atmosfera, playlist-ul e pop-rock, cu obisnuitul touch de Vama, dar in care se amesteca melodii ostasesti, pentru culoare locala.

 

Chelnerii sunt si ei imbracati in costume de camuflaj, iar meniul e recomandat de "bucatarul companiei", caporalul Polonic. Chiar daca se numeste "privata", ca-n armata, toaleta nu include WC turcesc, ci e incinta obisnuita (care, fireste, nu e unisex). In concluzie, inca un loc mai "baietos", dar simpatic, din Romana. si, avand in vedere preturile si atmosfera, un loc in care o sa mai revin.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă