21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBădălan: Furtul de armament e un caz penal; detaşamentul care asigura paza...

Bădălan: Furtul de armament e un caz penal; detaşamentul care asigura paza nu şi-a făcut datoria

Secretarul Comisiei de Apărare a Camerei, deputatul Eugen Bădălan, a declarat, că, în opinia sa, furtul focoaselor din trenul care făcea un transport în Bulgaria reprezintă un caz penal, informează Mediafax.

El a mai adăugat faptul că detaşamentul care asigura paza transportului nu şi-a făcut datoria şi că „cei care au furat focoasele nici nu au ştiut ce fură”.

„Iau în calcul că au fost furate pe un traseu în care furtul de materiale feroase este ceva obişnuit. Lucrul excepţional apare prin faptul că era un transport special, care avea pază. Dacă cei care îndeplineau misiunea de pază respectau procedurile standard, furtul nu se putea produce„, a arătat Bădălan.

Secretarul Comisiei de Apărare a Camerei a mai spus că orice element de muniţie este periculos, arătând însă că aceste focoase în sine nu sunt periculoase decât dacă sunt asamblate la sistemele pe care le iniţiază, adică la rachete.

El consideră că trebuie făcută o cercetare penală în acest caz, procurorii fiind cei care pot dispune fie trimiterea în judecată sau stabilirea faptului că este un caz penal şi abia atunci trebuie luate măsuri administrative.

Patru lăzi în care se aflau câte 16 focoase pentru rachete au dispărut dintr-un tren care transporta armament de la Tohan Zărneşti spre Bulgaria, dispariţia fiind semnalată în Gara Giurgiu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă