10.3 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialBacalaureat în luna august – o nouă şansă

Bacalaureat în luna august – o nouă şansă

Pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat (august-septembrie 2013), s-au înscris 2.950 de candidaţi din cei 3.179 de absolvenţi care nu au promovat în prima sesiune.

Pe data de 9 august a.c., se mai pot înscrie şi candidaţii din clasele terminale de liceu care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă.

Conform calendarului de organizare şi desfăşurarea a celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat 2013, pe 19 – 20 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română,  iar pe 20 şi 21 august se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, urmând ca  pe 22 şi 23 august  să se desfăşoare evaluarea competenţelor digitale.

Prima probă scrisă – cea la Limba şi literatura română – va avea loc în data de 26 august, fiind urmată de proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie – 28 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării în data de 30 august.

Afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2013 va avea loc pe 2 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 12:00 -16:00.

Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 3 şi 4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să se facă pe 5 septembrie a.c.

Reamintim că rata de promovare la nivelul judeţului Constanţa, în prima sesiune de bacalaureat, a crescut de la 54,28 % la 55,4%, după soluţionarea contestaţiilor, conform rezultatelor finale afişate pe 12 iulie a.c.

 

 

 

Cele mai citite

“Acordul comercial” de la München: jumătate de triliard de dolari, destinați industriei americane de război

Nimeni n-a sesizat atât contrastul, cât și asemănarea dintre München-ul toamnei anului 1938 și cel al iernii 2024. Dacă atunci, francezii și britanicii au...

Declinul valorilor umaniste în societatea românească contemporană: cauze

Într-o lume dominată de tehnologie și pragmatism, societatea românească contemporană se confruntă cu un declin alarmant al valorilor umaniste. Această tendință preocupantă se...

Ghiță Ciobanu speră la un ajutor pentru lână de 2 euro pe cap de oaie

Crescătorii de ovine tot mai speră să primească subvenția pentru lână, promisă aproape în fiecare an de oficialii de la Agricultură, dar care...
Ultima oră
Pe aceeași temă