9.4 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialBACALAUREAT 2012. 18 elevi din Capitală, eliminaţi de la examen după ce...

BACALAUREAT 2012. 18 elevi din Capitală, eliminaţi de la examen după ce au încercat să copieze

BACALAUREAT 2012. Luni, 2 iulie, au început probele scrise la bacalaureat, iar elevii susţin examenul sub supraveghere video. În Bucureşti, 18 elevi au fost eliminaţi, după ce au încercat să copieze, scrie RTV.net.

Peste 170.000 de candidaţi au susţinut, luni, prima probă scrisă la limba şi literatura română de la bacalaureat, toate şcolile care a avut loc examenul fiind dotate cu camere de supraveghere video. Proba s-a desfăşurat în 777 de centre, dintre care 615 de examen şi 162 de evaluare a lucrărilor.

Citeşte şi BACALAUREAT 2012. Barem BAC 2012 la ROMANA

Examenul la limba şi literatura română a început la ora 9.00, iar absolvenţii claselor a XII-a au avea la dispoziţie trei ore pentru a rezolva subiectele. Pentru proba de luni a fost extrasă VARIANTA 4 unde elevii au avut de rezolvat trei subiecte.

Citeste si BACALAUREAT 2012. Subiecte BAC 2012 ROMANA scris

“130.000 de absolvenţi din ultimii 4 ani de zile nu s-au prezentat la examenul de bacalaureat. Circa 16.000 de liceeni din promoţia de anul acesta nu s-au prezentat la examen, 14.000 dintre ei fiind corigenţi. După bacalaureat trebuie făcută o analiză ca să aflăm de ce elevii din România nu se prezintă la examenul de bacalaureat”, a declarat la România TV, fostul ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.

După testul la limba română, candidaţii vor susţine în 3 iulie proba scrisă la limba şi literatura maternă. În 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar în 6 iulie candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

În 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

 

Cele mai citite

Andrei Ciolacu, cel mai prolific stranier român. Fostul rapidist a reușit un nou gol în campionatul Maltei

Atacantul român Andrei Ciolacu a înscris un nou gol în tricoul formației Birkirkara, care a terminat la egalitate cu Balzan FC, scor 1-1, sâmbătă,...

Farul și CFR s-au încurcat reciproc. Egal în derby-ul fostelor campioane

Farul Constanța și CFR Cluj, ultimele două campioane ale României, au remizat la Ovidiu, scor 1-1, în penultima etapă a sezonului regular din Liga...
00:00:41

VIDEO. OMS livrează ajutoare în Gaza după un incident mortal

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a difuzat imagini cu situația dezastruoasă din Gaza, după ce a livrat vineri (1 martie) combustibil și provizii medicale...
Ultima oră
Pe aceeași temă