20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAzur investeste 450.000 de euro in vopsele

Azur investeste 450.000 de euro in vopsele

Compania Azur Timisoara intentioneaza ca, in acest an, sa-si mareasca productia de vopsele lavabile cu aproximativ 50%. Investitiile necesare se ridica la aproximativ 450.000 de euro. In acest moment, vanzarile de vopsele lavabile re-prezinta aproximativ 20% din totalul cifrei de afaceri a companiei, care tinde catre 14 milioane de euro pe an. "Ca urmare a cresterii pietei in domeniu, anul trecut am dublat capacitatile de productie pentru vopselele lavabile, iar intentia noastra este sa avem o linie tehnologica pentru vopselele de acest tip, pentru a putea sa ne pozitionam strategic pe aceasta piata", spune directorul de marketing al fabricii, Eugen Niculescu. Pe piata lacurilor si vopselelor din Romania, care concentreaza vanzari de 140 de milioane de euro pe an, principalii concurenti ai producatorului din Timisoara sunt Köber, Dufa, Policolor si Dyo.
In paralel cu investitiile in productia de vopsele lavabile, conducerea intreprinderii subsidiara a ICC In-dustrie INC New York intentioneaza sa creasca si piata produselor decorative. "Pentru anul acesta ne-am propus sa crestem si pe piata produselor decorative. Anul trecut am lansat mai multe produse destinate acestor segmente, iar in 2007 vom pune accent pe consolidarea lor, ceea ce ne va aduce implicit o crestere", mai spune Eugen Niculescu.
Compania timisoreana dispune de o retea formata din aproximativ 60 de firme de distributie si patru magazine proprii, fiind acoperite principalele zone ale tarii. Cele mai bune niveluri ale vanzarilor s-au constatat in Cluj, Timis si Neamt.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă