16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialAzo dă 1,5 milioane de euro să scape de grija batalului

Azo dă 1,5 milioane de euro să scape de grija batalului

Patronatul de la Azomureş pare dispus să scape cu orice preţ de grijile pe care le provoacă vechiul batal cu reziduuri chimice al combinatului, iar principalul beneficiar al terenului contaminat cu substanţe chimice ar putea fi municipalitatea de la Târgu-Mureş. Aceasta este dispusă să treacă la ecologizarea zonei cu bani din fonduri nerambursabile. Pentru a se asigura că administraţia locală va prelua batalul care se întinde pe circa 30 de hectare, patronatul de la Azomureş este gata să depună în vistieria oraşului 1,5 milioane de euro sub formă de donaţie, iar aleşii locali sunt chemaţi săptămâna aceasta să voteze dacă acceptă sau nu donaţia.

Sumă mai mică

Suma este cu 500.000 de euro mai mică decât cea oferită în urmă cu un an, dar, potrivit autorităţilor locale, cei de la Azomureş au arătat că între timp au elaborat un plan de ecologizare, pe care sunt dispuşi să îl treacă de asemenea în proprietatea oraşului fără costuri. Reprezentanţii administraţiei locale şi-au luat însă o măsură de siguranţă şi arată că vor prelua batalul şi vor participa efectiv la ecologizare doar dacă proiectul celor de la Azomureş va fi acceptat spre finanţare. În caz contrar donaţia va pica. „Se aprobă încheierea contractului de donaţie pentru terenul de la art. 1 (batalul – n.r.) începând cu data confirmării oficiale a Ministerului Mediului şi Pădurilor privind declararea ca eligibil şi finanţabil a proiectului de închidere – ecologizare a iazului batal. Responsabilităţile privind derularea proiectului de finanţare în vederea închiderii şi ecologizării batalului vor fi preluate de Municipiul Târgu Mureş începând cu termenul de la art. 5″, se arată în articolele 5 şi 6 ale unui din cele trei proiecte de hotărâre care vin să reglementeze atât asupra donaţiilor cât şi în ceea ce priveşte implicarea pe mai departe a părţilor implicate în procesul de ecologizare.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă