21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAzi expira ultimatumul dat de talibani in cazul celui de-al doilea ostatic...

Azi expira ultimatumul dat de talibani in cazul celui de-al doilea ostatic francez

Ultimatumul pentru eliberarea lui Eric Damfreville, angajat umanitar francez rapit de talibani la 3 aprilie in Afganistan, expira astazi.

Talibanii au reamintit, ieri, ca "expirarea ultimatumului se apropie" si au explicat ca niciun contact nu a fost stabilit cu guvernul francez pentru satisfacerea cererilor lor – plecarea trupelor franceze din Afganistan sau un schimb de prizonieri.

"Guvernul francez si guvernul afgan nu numai ca nu au acceptat cererile noastre, dar nici macar nu au incercat sa ne contacteze", a afirmat, ieri, un purtator de cuvant al talibanilor, Yussuf Ahmadi, citat de AFP.

Eliberand-o, sambata trecuta, pe Celine Cordelier, rapita cu colegul sau Eric Damfreville si cei trei insotitori afgani ai lor in sudul Afganistanului, talibanii au fixat un nou ultimatum la 5 mai, fara un orar precis.

Talibanii au executat mai multi dintre ostaticii lor afgani, precum si cativa ostatici de nationalitate turca si indiana. Singurul occidental executat de talibani a fost un inginer britanic, in 2005.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă