19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAxa Beijing-Iasi-Bruxelles a fost pusa la punct de autoritati

Axa Beijing-Iasi-Bruxelles a fost pusa la punct de autoritati

Autoritatile Iasiului au fost invadate de investitori chinezi care vor sa faca din capitala Moldovei o punte de legatura intre Extremul Orient si Occident. Daca in Capitala se munceste la axa Bucuresti-Londra-Washington, pe malul Bahluiului s-au pus bazele axei Beijing-Iasi-Bruxelles.
In ciuda ineditului proiectului, este vorba de o intentie cat se poate de serioasa, expusa de o delegatie de importanti reprezentanti ai statului chinez sefilor Consiliului Judetean si Prefecturii iesene. Timp de mai bine de o ora, delegatii chinezi, printre care presedintele Asociatiei de Prietenie a Poporului Chinez cu Strainatatea, Chen Hao Su, Yin Shenglun, director general al Departamentului Europa si Asia al APPCS si vicepresedinte al Asociatiei de Prietenie China-Romania, Dong Kaijian, director al Departamentului Europa si Asia al APPCS, si Zhu Yueqin, secretar general al Asociatiei de Prietenie China-Romania, au purtat discutii caracterizate de acestia drept „foarte prietenoase, dar si concrete” cu presedintele CJ, Lucian Flaiser, si prefectul Nicusor Paduraru, reprezentantii primariei absentand fara nici o justificare.
„Discutiile dintre noi au vizat in principal posibilitatile de cooperare intre judetul Iasi si o serie de regiuni din China, precum Shanghai, context in care am stabilit ca in 2007 sa organizam o intalnire intre reprezentantii autoritatilor administrative din cele 16 judete din Romania care au relatii de infratire cu regiuni din China. Dumnealor s-au mai aratat foarte interesati si de privatizarea Antibiotice SA, de industria noastra textila, alimentara si de mobila, precum si de zonele economice libere din judetul nostru. In acest context, delegatii chinezi s-au aratat deosebit de interesati de o eventuala concesionare a viitoarei zone Cargo a aeroportului nostru”, a sustinut Lucian Flaiser.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă