23.8 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSpecialAvocatul lui Nafissatou Diallo susţine că Strauss-Kahn nu are dreptul la imunitate...

Avocatul lui Nafissatou Diallo susţine că Strauss-Kahn nu are dreptul la imunitate în procesul civil

Dominique Strauss-Kahn nu are dreptul la imunitate atunci când a “agresat-o brutal” pe Nafissatou Diallo în mai anul trecut, a apreciat miercuri avocatul cameristei în faţa unui tribunal din Bronx, la New York, transmite AFP, potrivit Mediafax.

Imunitatea sa ca director general al FMI era limitată la “funcţiile oficiale”, a declarat avocatul Douglas Wigdor, subliniind că DSK nu a încercat să valorifice imunitatea şi în cadrul procedurilor penale.

La câteva luni după încetarea urmăririi în penal a cazului, reprezentanţii DSK şi cei ai reclamantei participă miercuri într-un tribunal din Bronx la prima audiere din procedura civilă.

Luând cuvântul cu puţin înaintea avocatului reclamantei, reprezentantul lui Strauss-Kahn, Amit P. Mehta, a solicitat judecătorului să claseze plângerea invocând imunitatea de care beneficia fostul ministru la momentul faptelor, conform avocatului.

“Plângerea trebuie să fie clasată”, a declarat acesta în faţa judecătorului Douglas McKeon care i-a pus mai multe întrebări, aparent sceptic cu privire la argumentele avocatului.

Cele mai citite

Momente de groază în Turcia. Un mort și 10 răniți, după ce o telecabină s-a prăbușit

O persoană a murit și alte 10 au fost rănite în provincia Antalya din sudul Turciei, după ce o cabină de telecabină s-a lovit...

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...

Mai multe persoane înjunghiate într-un mall din Sydney

Sute de persoane au fost evacuate astăzi dintr-un centru comercial din capitala Australiei, Sydney, după ce mai multe persoane au fost înjunghiate, relatează news.com.au.O...
Ultima oră
Pe aceeași temă