25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAvocatul lui Nafissatou Diallo susţine că Strauss-Kahn nu are dreptul la imunitate...

Avocatul lui Nafissatou Diallo susţine că Strauss-Kahn nu are dreptul la imunitate în procesul civil

Dominique Strauss-Kahn nu are dreptul la imunitate atunci când a „agresat-o brutal” pe Nafissatou Diallo în mai anul trecut, a apreciat miercuri avocatul cameristei în faţa unui tribunal din Bronx, la New York, transmite AFP, potrivit Mediafax.

Imunitatea sa ca director general al FMI era limitată la „funcţiile oficiale”, a declarat avocatul Douglas Wigdor, subliniind că DSK nu a încercat să valorifice imunitatea şi în cadrul procedurilor penale.

La câteva luni după încetarea urmăririi în penal a cazului, reprezentanţii DSK şi cei ai reclamantei participă miercuri într-un tribunal din Bronx la prima audiere din procedura civilă.

Luând cuvântul cu puţin înaintea avocatului reclamantei, reprezentantul lui Strauss-Kahn, Amit P. Mehta, a solicitat judecătorului să claseze plângerea invocând imunitatea de care beneficia fostul ministru la momentul faptelor, conform avocatului.

„Plângerea trebuie să fie clasată”, a declarat acesta în faţa judecătorului Douglas McKeon care i-a pus mai multe întrebări, aparent sceptic cu privire la argumentele avocatului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă