9.4 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialTribunalul București a admis cererea formulată de avocații lui Traian Băsescu, privind...

Tribunalul București a admis cererea formulată de avocații lui Traian Băsescu, privind redeschiderea dosarului „Flora”. Cazul a fost mutat la instanţa supremă

UPDATE: Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, joi, cererea avocaţilor lui Traian Băsescu, privind mutarea dosarului „Flora” la Înalta Curte de Casație și Justiție, informează Mediafax.

 


Avocații fostului președinte al României, Traian Băsescu, au cerut, joi, magistraţilor Tribunalului Bucureşti, ca decizia asupra redeschiderii dosarului Flora să fie luată de instanţa supremă, având în vedere calitatea de senator a fostului preşedinte, judecătorii rămânând în pronunţare asupra solicitării, potrivit News.ro. Judecătorii au rămas în pronunţare asupra cererii apărătorilor lui Traian Băsescu.

Traian Băsescu nu s-a prezentat la termenul de joi de la Tribunalul Bucureşti, care a durat aproximativ 15 minute, dar avocaţii săi au cerut ca procesul să se mute la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deoarece clientul lor are calitatea de senator.

Astfel, magistraţii Tribunalului Bucureşti urmează să decidă dacă trimit la instanţa supremă cauza vizând confimarea redeschiderii urmăririi penale în dosarul în care fostul preşedinte Traian Băsescu este acuzat că ar fi retrocedat, în 2003, când era primar al Capitalei, un teren de 40.000 de metri pătraţi în Dămăroaia, teren pe care fostul deputat Dumitru Puzdrea a ridicat complexul comercial Flora.

Potrivit plângerii lui Cătălin Năstase, Traian Băsescu ar fi făcut un abuz în serviciu când a avizat retrocedarea terenului, situat în zona Dămăroaia, din Sectorul 1 al Capitalei, provocând un prejudiciu de aproximativ 100 de milioane de euro.

Reclamantul a contestat durata procesului în care Traian Băsescu este intimat, însă Cătălin Năstase nu a fost prezent la termenul de judecată din 24 mai 2016. “Mai am mulţi dintre ăştia care fac plângeri în 2015 din 2003? Mă judec oriunde", a spus Băsescu în sala de judecată.

Fostul preşedinte a declarat, la finalul şedinţei de judecată, că este vorba de o reclamaţie din 2015 pentru o restituire din 2003.

“N-am pierdut încă niciun proces pe restituire, aşa că nu o să-l pierd nici pe ăsta. Nu-l cunosc pe Cătălin Năstase, nu l-am văzut, văd că nici nu a venit. Face reclamaţia şi nu vine la termen”, a mai spus Traian Băsescu. 

Cele mai citite

Meci nebun pe Mestalla! Real Madrid a remizat cu Valencia, după ce arbitrul a fluierat finalul înainte ca Bellingham să înscrie

Real Madrid a remizat în deplasare, scor 2-2, cu Valencia, la capătul unui meci tensionat, în care englezul Jude Bellingham a fost eliminat în...

VIDEO. FC Liverpool, victorie dramatică în deplasarea de la Nottingham Forest

FC Liverpool, liderul din Premier League, a obținut o victorie in extremis în deplasarea de la Nottingham Forest. Cormoranii s-au impus cu 1-0, grație...

Manchester City, victorioasă în marele derby cu United. Dubla lui Foden îi ține pe „cetățeni” în coasta lui Liverpool

Manchester City s-a impus cu scorul de 3-1 în fața marii rivale Manchester United, pe teren propriu, în derby-ul etapei cu numărul 27 din...
Ultima oră
Pe aceeași temă