9.4 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialAvocatii din Timis s-au prezentat fara aparatori la procesul din Bistrita-Nasaud

Avocatii din Timis s-au prezentat fara aparatori la procesul din Bistrita-Nasaud

Cei doi avocati din si un lichidator judiciar, din judetul Timis, acuzati de savarsirea unor fapte de coruptie, au cerut si au obtinut, miercuri, un nou termen pentru judecarea pe fond a cauzei lor aflata pe rolul Tribunalului Bistrita-Nasaud. La cea de-a doua infatisare in dosar, ce are ca obiect fals in inscrisuri si trafic de influenta, s-a prezentat avocatii Edit Lazar si Calin Clopina, care au cerut un nou termen pentru angajarea de aparator, in timp ce lichidatorul judiciar Vladimir Kasai a depus o cerere prealabila, prin care a solicitat si el, prin aparatorul angajat, un nou termen intrucat nu s-a putut prezenta la infatisarea de miercuri.
Totodata, cei trei inculpati au cerut ca, odata cu inceperea audierii lor, sedinta de judecata sa fie secreta. Instanta va analiza solicitarea si se va pronunta in 24 ianuarie 2007, cand a fost fixat viitorul termen in proces.
Cei doi avocati din cadrul Baroului Timis si un lichidator judiciar au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie, dupa ce procurorii DNA au finalizat actul de inculpare. Alti patru judecatori, suspectati de luare de mita, au beneficiat de solutii de neincepere a urmaririi penale, din lipsa de probe.
Dosarul a fost trimis la Tribunalul Bistrita-Nasaud, unde se va judeca pe fond, fiindca la solicitarea procurorilor Anticoruptie timisoreni Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis stramutarea cauzei la o alta instanta decat cea din judet, pentru a se evita orice suspiciune legata de eventuala impartialitate a judecatorilor din Banat.
Conform rechizitoriului, avocata Edit Lazar urmeaza sa raspunda penal pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata, iar co-inculpatii Calin Clopina (avocat) si Vladimir Pavel Kasai (lichidator judiciar) vor da socoteala pentru complicitate la trafic de influenta.
S-a stabilit ca Edit Lazar a pretins unui client de-al sau din Resita suma de 15.000 de euro ca sa-l scape de o condamnare penala pentru ultraj, mai sustin procurorii. Potrivit anchetatorilor, la inceputul lunii septembrie, femeia i-a sugerat barbatului ca poate “cumpara” bunavointa completului de judecata de la Curtea de Apel Timisoara, care urma sa pronunte o decizie definitiva in cazul acestuia.
“In activitatea sa infractionala, avocata Lazar Edit a fost sprijinita de co-inculpatii Clopina Calin si Kasai Vladimir Pavel”, mai sustin procurorii Anticoruptie. De altfel, mare parte din bani (11.450 de euro) au fost descoperiti asupra lui Kasai, despre care ar fi fost intermediarul “afacerii”.
Cat priveste implicarea avocatului Clopina, anchetatorii au mentionat ca acesta este cel care ar fi predat suma de bani “intermediarului”. Desi avocatul lui Edit Lazar, Arcadie Anastasescu, a declarat ca cei 15.000 euro au fost trecuti in contractul de asistenta juridica drept “onorariu de succes”, procurorii au decis ca acel document este fals. DNA sustine ca “onorariul de succes” nu poate fi perceput decat in cazul proceselor civile, nu si in cele penale.

Cele mai citite

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...
Ultima oră
Pe aceeași temă