19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAvocat: Tratamentul psihiatric ar putea fi cea mai aspră pedeapsă pentru Breivik

Avocat: Tratamentul psihiatric ar putea fi cea mai aspră pedeapsă pentru Breivik

Un tratament obligatoriu într-o instituţie psihiatrică ar putea fi o pedeapsă mai severă pentru autorul dublului atentat din Norvegia din 22 iulie, soldat cu 77 de morţi, decât o condamnare la închisoare, a declarat avocatul său, Geir Lippestad, într-un interviu publicat vineri de Izvestia, citat de NewsIn.

„Breivik se descrie în prezent ca un cavaler care sfidează întreaga lume şi întreaga societate democratică şi dacă îl trimitem la închisoare, pur şi simplu va crede că a fost luat prizonier de către lume. Însă o instituţie de boli mintale nu se potriveşte imaginii lumii pe care şi-a creat-o în mintea sa”, a declarat avocatul, citat de RIA Novosti.

Extremistul în vârstă de 32 de ani a spus că a comis atentatele pentru că voia să salveze Norvegia şi Europa Occidentală de „cucerirea musulmană”.

Lippestad a mai declarat că Breivik ar putea fi izolat de societate într-un spital psihiatric, pentru mult timp, proabil „până la sfârşitul zilelor sale”, şi îi va fi mai greu să îndure acest regim decât viaţa în închisoare.

Experţii consideră că avocatul său are toate şansele pentru a pleda şi a dovedi boala psihică a clientului său.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă