27.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialAvocat: Mihail Boldea urmează să vină în România mâine sau poimâine

Avocat: Mihail Boldea urmează să vină în România mâine sau poimâine

Avocatul lui Mihail Boldea a declarat, luni, că a discutat cu clientul lui şi că acesta i-a spus că vine în România “mâine sau poimâine”, imediat ce rezolvă problemele cu biletele de avion şi cu actele, informează Mediafax.

Avocatul George Moloman a spus că a discutat şi luni dimineaţă cu clientul lui, care i-a precizat că a început procedurile pentru a se întoarce în România.

“Boldea chiar îşi doreşte să vină în ţară, dar momentan este blocat cu biletele de avion”, a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Moloman.

El a precizat că “nu este aşa uşor să ajungi în România din Kenya”, fiind nevoie de o serie întreagă de escale.

Avocatul a mai spus că a discutat cu deputatul Boldea despre strategia de apărare, dar că nu poate da detalii pentru că nu are acordul acestuia.

El a adăugat că Mihail Boldea nu a avut în vedere să discute direct cu presa, dar în urma acuzaţiilor care i-au fost aduse a fost nevoit să ia atitudine.

Moloman a mai spus că încă de la prima discuţie cu Boldea l-a sfătuit să vină cât mai repede în ţară, deoarece prezenţa lui este necesară pentru desfăşurarea cât mai rapidă a procesului, dar şi pentru a-şi construi o strategie de apărare cât mai pertinentă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că deputatul Mihail Boldea este “perfect localizat” şi că “în orice moment” se poate declanşa operaţiunea de reţinere a sa.

Preşedintele a spus despre cazul Boldea că “este o problemă extrem de importantă” pentru că este vorba despre un cetăţean român. “Este perfect localizat, în orice moment se poate declanşa operaţiunea de reţinere”, a precizat preşedintele.

“Obiectivul” este, a remarcat preşedintele Băsescu, ca deputatul să fie adus în ţară prin intermediul autorităţilor române, pentru a preveni “detenţia în străinătate”.

“Vă pot spune că este perfect localizat, că în orice moment se poate declanşa operaţiunea de reţinere a lui. Vă pot spune că nu avem niciun interes să se producă o reţinere a domnului Boldea, pentru că este în interesul nostru ca un cetăţean român, care a plecat legal, să fie protejat de riscurile arestării de către alte state, pus în detenţie şi să înceapă lungul proces de trimitere de acte pentru ca un judecător, mai devreme sau mai târziu, funcţie de cum funcţionează justiţia, să-l extrădeze.Obiectivul nostru este ca Boldea să vină prin intermediul autorităţilor române, pentru a preveni o detenţie pe teritoriul unui stat străin. Şi sper să reuşim să-l atingem”, a declarat preşedintele Băsescu.

Procurorii DIICOT au cerut miercuri seară arestarea preventivă în lipsă a lui Boldea, pe care îl acuză de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Cererea a fost judecată şi admisă joi de instanţa supremă.

Mihail Boldea a fost dat în urmărire internaţională, după ce instanţa supremă a emis pe numele lui, în cursul zilei de joi, un mandat de arestare preventivă în lipsă, deputatul urmând să fie căutat prin Interpol întrucât a ieşit din ţară sâmbătă, iar apoi a plecat cu un avion din Turcia.

Preşedintele Traian Băsescu spunea, vineri, că Mihail Boldea se afla, în urmă cu câteva ore, în Kenya, şi că el se va implica “categoric” în readucerea acestuia în ţară.

Ulterior, deputatul Mihail Boldea a declarat, pentru gandul.info, că se află în Congo, că avea deja programată plecarea, că a comunicat în 16 martie procurorului de caz acest lucru şi a transmis autorităţilor să nu îl caute, pentru că săptămâna viitoare va veni el în ţară.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus instituirea sehestrului asigurator asupra unui număr de şase imobile, respectiv două apartamente şi patru terenuri, din judeţul Galaţi ale lui Mihail Boldea.

Totodată, au fost indisponibilizate trei apartamente din municipiul Galaţi ale lui George Ştefan Boldea, fratele deputatului, alte două imobile, apartament şi teren cu construcţie, ale tatălui acestuia, Gheorghe Boldea şi un apartament proprietatea învinuitei Mihaela Barabanciuc.

Procurorii au mai dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 130.000 de euro şi 240.000 de lei, virate de Mihail Boldea în conturile bancare deschise pe numele a doi învinuiţi, precum şi asupra sumelor de bani apartinând deputatului, deschise la patru unităţi bancare.

 

Cele mai citite

Se împart funcțiile de vârf la NATO și la UE. Nu apare vreo poziție disponibilă pentru Klaus Iohannis

Imediat după alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 se negociază funcțiile de vârf la nivelul Uniunii Europene, în paralel cu negocierile pentru postul de...

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...

Ministerul Finanțelor lansează pe 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor lansează marți, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. „Recurența cu care investitorii revin către emisiunile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă