16.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialMarea Britanie a interceptat bombardiere ruseşti în spaţiul său aerian

Marea Britanie a interceptat bombardiere ruseşti în spaţiul său aerian

Ministrul Britanic al Apărării a anunțat, joi, că Royal Air Force a interceptat două bombardiere ruseşti, capabile să transporte rachete nucleare, care zburau aproape de coasta de sud a Marii Britanii, informează businessinsider.com.

"Avioanele rusești au fost escortate de RAF până când au ieșit din spaţiul aerian al Marii Britanii. Nu s-a luat nicio măsură cu privire la avioane militare ruseşti care au survolat spaţiul aerian al Marii Britanii", a declarat ministrul Apărării al Marii Britanii.

Moscova a susținut, joi, că zborul bombardierelor ruseşti, în apropierea spaţiului aerian britanic, nu a încălcat reglementările internaţionale.

"Două bombardiere strategice, [ Tupolev ] Tu – 95MS [ Ursul ], au finalizat cu succes patrulele aeriene planificate", a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ruseşti, RIA Novosti.

"Traseul de zbor a trecut prin apele neutre în apropiere de Barents și Marea norvegiană, precum şi în  Oceanul Atlantic. Durata de zbor a fost de peste 19 ore", a completat acesta.

Bombardierele rusești nu au încălcat spațiul aerian britanic, dar au deviat de la traseul lor standard, a transmis cercetatorul de la Royal United Services, Elizabeth Quintana.

"Orice zbor cu un avion militar în interiorul spaţiului aerian al unei ţări, sau în apropierea acestuia, este un semnal de nemulţumire faţă de respectiva ţară sau, mai rău, o agresiune", a completat Quintana.

Ambasadorul Rusiei la Londra, Aleksandr Iakovenko, a fost convocat, joi, la Ministerul britanic de Externe pentru a oferi explicaţii despre manevre ale avioanelor militare ruse în apropierea spaţiului aerian al Marii Britanii.

"Chiar dacă avioanele ruse nu au pătruns în spaţiul aerian britanic, s-au aflat în apropiere, perturbând traficul aerian civil în cursul zilei de miercuri", a anunţat Ministerul britanic de Externe.

"Din acest motiv, ambasadorul Rusiei a fost convocat pentru a oferi explicaţii", a precizat diplomaţia britanică.

Însă Autoritatea aeronautică civilă britanică (CAA) a comunicat că nu are idee despre perturbarea traficului aerian.

Ministerul britanic al Apărării a confirmat că au avut loc incidente cu avioane militare ruse cam o dată pe lună în 2014, după opt situaţii înregistrate în 2013.

Cele mai citite

Barometrul conexiunilor fixe la internet în România

A fost realizat un studio complex al vitezei internetului furnizat de operatorii din țara noastră. “Studiul nPerf se bazează pe mii de teste efectuate exclusiv...

Salteaua ortopedică – tu știi ce proprietăți și beneficii are? 

De câte ori ți s-a întâmplat să te trezești dimineața apatic, lipsit de energie, ba chiar mai obosit decât erai înainte de somn? Pe...

Von der Leyen anunță deblocarea fondurilor europene pentru Polonia

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat deblocarea fondurilor europene pentru Polonia, ca recunoaştere a acţiunilor noului guvern pro-european al premierului Donald...
Ultima oră
Pe aceeași temă