11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAVERTISMENT din Palestina: Negocierile de pace vor ÎNCETA dacă Israelul nu renunţă...

AVERTISMENT din Palestina: Negocierile de pace vor ÎNCETA dacă Israelul nu renunţă la planul de colonizare

Preşedintele Autorităţii palestiniene, Mahmoud Abbas, avertizează marţi că “procesul de pace din Orientul Mijlociu se va încheia” dacă Israelul nu va renunţa la planul de colonizare, informează Mediafax.

Negociatorii palestinieni susţin că preşedintele Abbas i-a însărcinat să informeze Cvartetul pentru Orientul Mijlociu şi Liga Arabă că “dacă Israelul nu revine asupra noilor sale decizii de construcţie în colonii, acesta va fi anunţul oficial al sfârşitului procesului de pace”.

“Direcţia palestiniană va studia în următoarele ore opţiunea de a se îndrepta către Consiliul de Securitate şi de a adera la organizaţiile internaţionale dacă Israelul nu revine asupra noilor sale decizii de colonizare”, declară negociatorii.

Ministerul israelian al Locuinţelor a lansat o licitaţie pentru construirea a 20.000 de locuinţe în Cisiordania, inclusiv în zona E1, Ma’aleh Adumim, în apropiere de Ierusalimul de Est. Statele Unite şi Uniunea Europeană au criticat planurile de construire a unor noi locuinţe în zona E1. Ulterior, Biroul premierului Benjamin Netanyahu a anulat proiectul destinat perimetrului E1, explicând că “nu este nevoie să fie plătite preţuri la nivel internaţional pentru un proces care nu are o mare importanţă”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă